Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανοίγουν σήμερα οι θερινοί κινηματογράφοι

Ανοίγουν σήμερα οι θερινοί κινηματογράφοι

Ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, οι θερινοί κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα, παρά τον βροχερό καιρό που ενδεχομένως δεν θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η πληρότητα στους θερινούς κινηματογράφους θα φτάνει μέχρι και το 70% έως το 75%, ενώ τα κυλικεία θα είναι ανοιχτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχουν διαλείμματα κατά τη διάρκεια της προβολής των ταινιών. Οι αποστάσεις και οι κανόνες ασφαλείας θα τηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της θέασης, ενώ θα επιτρέπονται έως δύο άτομα σε κάθε τραπέζι και παρέες τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα υπάρχουν και συστάσεις για ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ταμεία, οι απολυμάνσεις θα είναι συνεχείς, μετά από κάθε προβολή, ενώ θα υπάρχει και μείωση ΦΠΑ από το 24% στο 13%, χωρίς ωστόσο μείωση εισιτηρίου για το κοινό. Οι λάτρεις της έβδομης τέχνης θα μπορούν να απολαύσουν νέες ταινίες, ωστόσο θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα κράτηση, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Οι θεατές θα απολαύσουν ταινίες που δεν είχαν προβληθεί τον χειμώνα αλλά και νέες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις