Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Άνοιξαν και πάλι τα εμπορικά κέντρα – Μέτρα και αποστάσεις για τα ψώνια (pics)

Άνοιξαν και πάλι τα εμπορικά κέντρα – Μέτρα και αποστάσεις για τα ψώνια (pics)
Φωτογραφία Intime

Συνεχίζεται η χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και από το πρωί του Σαββάτου σειρά πήραν τα εμπορικά κέντρα.

Μετά από καιρό σήκωσαν και πάλι ρολά και υποδέχτηκαν τον κόσμο που ήθελε να ψωνίσει. Το Πάσχα άλλωστε βρίσκεται προ των πυλών και η εποχή προσφέρεται για αγορές και όπως είναι φυσικό κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία.

Μαζί με τα εμπορικά κέντρα άνοιξαν εκπτωτικά χωριά, καθώς και τα κέντρα αισθητικής.

Παράλληλα με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside)  θα ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν και οι εμπορικές επιχειρήσεις στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Γεωργιάδης: Συγχαρητήρια για την τήρηση των μέτρων

Επίσκεψη σε εμπορικά κέντρα έκανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός: «Πήγα σε μερικά από τα μεγάλα Εμπορικά Κέντρα που ανοίξαμε σήμερα. Θέλω να συγχαρώ για την τήρηση των μέτρων και τους πελάτες και τις επιχειρήσεις. Παρά την βροχή η κίνηση στα μαγαζιά είχε ξεκινήσει αλλά όλα κυλούν ομαλά. Αν κάνουμε όλοι μας το εμβόλιο όλα θα πάνε καλά».

Η επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων συνοδεύεται και με μέτρα, αφού  κίνδυνος του κορονοϊού παραμένει ανάμεσά μας.

Οι κανόνες για εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με τις μεθόδους click inside και click away έχουν ως εξής:

– Για την μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών ωρών» ή με την συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή με την συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.

– Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13032, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

– Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ

– Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) μία (1) φορά την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

– Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων: ένας (1) πελάτης για κάθε 25 τ.μ..

– Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.

– Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

– Αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Φωτογραφείς INTIME

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις