Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Άνοιξαν την Αθηνών – Λαμίας οι αγρότες – Κλειστή παραμένει η Αθηνών Πατρών

Άνοιξαν την Αθηνών – Λαμίας οι αγρότες – Κλειστή παραμένει η Αθηνών Πατρών

Κλειστή για περίπου μια ώρα και στα δυο ρεύματα έμεινε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από αγρότες στην Αταλάντη.

Οι αγρότες πέρασαν μέσα από χωράφια και κατάφεραν να μπουν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κάποια από τα τρακτέρ ήταν στο ρεύμα προς Αθήνα και κάποια στην αερογέφυρα.

Κλειστή είναι και η εθνική οδός Πατρών – Αθήνας από από περίπου 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην είσοδο προς Πάτρα. 

Στις 16:00 οι αγρότες της Θεσσαλίας θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του Ε65 σε διάφορα σημεία. 

Νωρίτερα, σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης με Δένδρα προχώρησαν αγρότες από τα Δένδρα και Πλατανούλια του Δήμου Τυρνάβου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό οι αγρότες προγραμματίζουν την κάθοδό τους με τριακόσια τρακτέρ στα εγκαίνια της 30ης Agrotica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @newsit.gr

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αγρότης από τον Λαγκαδά, διευκρίνισε πως μέχρι τις 10.30 το πρωί, τα τριακόσια τρακτέρ που θα φτάσουν στην πόλη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις – από το λιμάνι, το Δερβένι και τα Μουδανιά- , θα έχουν τοποθετηθεί και σταθμεύσει επάνω στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της Agrotica, ήτοι μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως εξήγησε, η τοποθέτησή τους θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει ελεύθερη δίοδος προκειμένου να περνούν οι επισκέπτες της έκθεσης και όχι μόνο.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτείνουμε το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη», επεσήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας: «η κινητοποίησή μας έχει συμβολικό χαρακτήρα και γίνεται με στόχο να δείξουμε ότι ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων που καθένας από εμάς έχει, όλοι μας είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επιβίωση και βιωσιμότητά μας».

Μάλιστα, σημείωσε: «στη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής μας στην Agrotica, καλούμε όλα τα μέσα, πολιτικούς και πολίτες να μας επισκεφθούν και να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον πρωτογενή τομέα». Ο ίδιος πρόσθεσε: «είναι δικαιολογημένο και καλώς βρίσκεται ο κάμπος της Θεσσαλίας στο επίκεντρο, αλλά τα προβλήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα οξύνονται για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους και η επιβίωση είναι θέμα χρόνου να “γκρεμιστεί”».

Στο μεταξύ, αύριο το πρωί (01.02.34) έχουν δώσει ραντεβού στην γέφυρα της Θέρμης οι μελισσοκόμοι της Μακεδονίας, οι οποίοι με τα οχήματά τους θα κατέβουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

Επισημαίνεται ότι για αύριο δεν αποκλείεται αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ημαθίας να κλείσουν συμβολικά το οδόστρωμα επί της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ δεν αποκλείεται και οι αγρότες από την Επανομή, να επιχειρήσουν εκ νέου την κάθοδό τους προς τον κόμβο αεροδρομίου. Στις Σέρρες όσοι δεν αφιχθούν στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στην πόλη, ενώ τονίζεται ότι στην Καστοριά, την Εορδαία, τη Νάουσα και σε άλλες περιοχές έχουν στηθεί μπλόκα αγροτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις