Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δυο ρεύματα, συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου

Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δυο ρεύματα, συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου

Στην κυκλοφορία δόθηκε η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δυο ρεύματα βάζοντας τέλος στην πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και επιβατών αλλά και στο θρίλερ με την διαρροή του υγραερίου από το βυτιοφόρο.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάγγισης των 7.2 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο, που έπιασε φωτιά το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λίγο πριν την Κακιά Σκάλια, σε άλλο βυτιοφόρο, η Αστυνομία έχει αρχίσει την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ από το 45χλμ έως το 47χλμ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα

.

Περίπου στις 8.30 το απόγευμα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ νωρίτερα είχαν δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής Αθηνών-Κορίνθου.

Παρόλα αυτά αναμένεται να αργήσει η ομαλοποίηση της κίνησης καθώς λόγω του ατυχήματος ένας τεράστιος όγκος οχημάτων ακινητοποιήθηκε και στα δυο ρεύματα τόσο της παλιάς όσο και της νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία μεγάλου αριθμού πολιτών.

Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της πυρκαγιάς στο όχημα το οποίο μετέφερε τόνους υγραερίου, προσήχθη και ανακρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν για ώρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο που κουβαλούσε υγραέριο και έπρεπε να γίνει επιχείρηση μετάγγισης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές δεκάδων χιλιομέτρων και απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 8 ώρες στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Ο δρόμος έκλεισε στο ύψος της Κακιάς Σκάλας λίγο μετά τις 12.30 για λόγους ασφάλειας καθώς υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης. Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική από τα διόδια Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από οχήματα ακινητοποιημένα για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Η μετάγγιση του υγραερίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 οπότε και αρχικά άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική ενώ στη συνέχεια δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαθρακογιάννης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βυτιοφόρο φορτώνεται σε πλατφόρμα για να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο στον Ισθμό της Κορίνθου, συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων της αστυνομίας. Σταδιακά δίνεται στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο. Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε κατάσβεση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα, χωρίς να έχει προκύψει κάτι δυσάρεστο και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων».

Ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς ενώ συμπλήρωσε ότι « σημασία έχει ότι όλα πήγαν καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να προκύψει κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Σίγουρα ταλαιπωρήθηκαν οι συμπολίτες μας, αλλά επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας. Μπορεί να ταλαιπωρηθούν λίγο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις