Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα 2 Ιανουαρίου – Τι ισχύει

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα 2 Ιανουαρίου – Τι ισχύει

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το αν τα καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα 2 Ιανουαρίου, καθώς εθιμοτυπικά τη δεύτερη μέρα του χρόνου τα μαγαζιά είναι κλειστά.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα είθισται να μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου, καθώς τις δύο προηγούμενες Κυριακές παραμένουν ανοιχτά ώστε οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια. Έτσι, οι ιδιοκτήτες αποφάσιζαν να κρατούν τα μαγαζιά τους κλειστά την δεύτερη μέρα του χρόνου κάποιοι για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοι, ενώ άλλοι για να κάνουν την ετήσια απογραφή.

Φέτος, ωστόσο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έπεσαν Κυριακή και έτσι πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους σήμερα. 

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και το Smart Park θα λειτουργήσουν κανονικά. Όμως, ορισμένες αλυσίδες όπως η Inditex (Zara, Stradivarius, Pull and Bear, Oysho κ.ά.) και η H&M αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους (ούτε στα εμπορικά πάρκα), ενώ η Intersport θα λειτουργήσει μόνο δύο καταστήματα.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

Σουπερμάρκετ και λαϊκές αγορές

Κάποια σουπερμάρκετ θα είναι κλειστά και κάποια ανοιχτά. Lidl και ΑΒ Βασιλόπουλος θα ανοίξουν κανονικά, ενώ «Κρητικός» και «Σκλαβενίτης» θα παραμείνουν κλειστά για τους πελάτες. Στα σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτη» γίνεται η καθιερωμένη απογραφή.

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα και οι λαϊκές αγορές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Καλό είναι, λοιπόν, πριν επισκεφτείτε ένα κατάστημα σήμερα να ελέγξετε αν όντως είναι ανοιχτό. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις