Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανοιχτά μαγαζιά και «βούλιαξαν» από κόσμο Αθήνα και Θεσσαλονίκη – «Βροχή» τα sms

Ανοιχτά μαγαζιά και «βούλιαξαν» από κόσμο Αθήνα και Θεσσαλονίκη – «Βροχή» τα sms

Το πρώτο Σάββατο με ανοιχτά μαγαζιά ήταν δεδομένο πως θα έφερνε… κόσμο στους δρόμους. Οι εικόνες από τη γεμάτη Ερμού και τις ουρές έξω από μεγάλα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτικές.

Η Ερμού στην Αθήνα αλλά και κεντρικοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη γέμισαν κόσμο από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (23.01.2021) αφού ήταν το πρώτο Σάββατο με ανοιχτά μαγαζιά και (το κυριότερο) με μεγάλες εκπτώσεις μήπως και λειτουργήσει λίγο η αγορά.

Οι εικόνες στην Αθήνα δεν θυμίζουν σε τίποτα στην οδό Ερμού από τις προηγούμενες μέρες. Κόσμος σχηματίζει ουρές έξω από καταστήματα μεγάλων αλυσίδων και ρούχα αλλά και σε μαγαζιά που είναι «μικρότερα».

Όλοι φορούν μάσκες, οι αποστάσεις αλλού τηρούνται και αλλού όχι, η Δημοτική Αστυνομία περνά και κάνει συστάσεις όμως η αναμονή είναι τεράστια, όσο και οι ουρές άλλωστε.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, η αναμονή στην ουρά για να φτάσει κανείς να μπει σε ένα κατάστημα μπορεί και να ξεπερνά τη μια ώρα. Που σημαίνει πως πολλοί στέλνουν και δεύτερο (τουλάχιστον) μήνυμα «2» στο 13033 γιατί δεν τους φτάνει το δίωρο για να ψωνίσουν. Και οι περισσότεροι δεν προτίθενται να φύγουν αλλά περιμένουν για να αγοράσουν αυτό που θέλουν καθώς φοβούνται μήπως τα καταστήματα κλείσουν ξανά και δεν προλάβουν!

  

Συνωστισμός και ουρές και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογες οι εικόνες και στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Οι μεγαλύτερες ουρές σχηματίστηκαν έξω από μαγαζιά με ρούχα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαν κι άλλα… καταστήματα την τιμητική τους. 

Οι αποστάσεις σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν εφικτό να τηρούνται, καθώς είναι πολύς ο κόσμος που περίμενε να μπει στο κατάστημα και σε πολλές περιπτώσεις “έπιανε” όλο το πεζοδρόμιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις