Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Νέα δεδομένα ισχύουν από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 για το λιανεμπόριο, καθώς γόινονται πιο αυστηρά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, και κλείνει ότι είχε ανοίξει για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, το λιανεμπόριο δεν έχει τη δυνατότητα ανοίγματος, αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, λόγω της έναρξης του αυστηρού 7ημερου lockdown από τις 06:00 της Κυριακής. Ως εκ τούτου δεν θα ισχύει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και το click away για τα εμπορικά καταστήματα.

Σήμερα, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, καταστήματα και σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά, καθώς πραγματοποιείται η καθιερωμένη απογραφή.

Ωστόσο, αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων (π.χ. μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) και τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο (07:00-21:00).

Αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι καταναλωτές, είναι ότι πρόκειται για προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, και καλό είναι να ενημερώνονταιθ για το ωράριο λειτουτργίας του καταστήματος που τους ενδιαφέρει είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες τους είτε τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν, παρά το lockdown με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως 21:00, αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι για μετακίνηση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με το νούμερο 2 στο 13033 ή να συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο μετακίνησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις