Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αντεισαγγελέας Αγγελής: Στοιχεία και ντοκουμέντα για τον «Ρασπούτιν» και τις διώξεις για Novartis

Αγγελής Novartis

«Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο “Ρασπούτιν”», φέρεται να τόνισε ο κ. Αγγελής – «’Ολοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται», είπε χαρακτηριστικά.

Χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του περίφημου «Ρασπούτιν» ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στην πολύωρη κατάθεση του ενώπιον του συναδέλφου του και ομόβαθμού του, Ευάγγελου Ζαχαρή φέρεται να περιέγραψε ένα ζοφερό παρασκήνιο γύρω από την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Αγγελής κατά πληροφορίες αναφέρθηκε στον περίφημο «Ρασπούτιν» ως το πρόσωπο το οποίο ήταν εκείνος που «όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται» και που ήταν «σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

«Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο “Ρασπούτιν”», φέρεται να τόνισε ο κ.Αγγελής.

Συναντήσεις

Όπως είχε πει και στο παρελθόν, ο κ. Αγγελής φέρεται να επανέλαβε επίσης πως η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου του είχε πει ποιος είναι ο “Ρασπούτιν”.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κατά πληροφορίες ανέφερε, «το όνομα του “Ρασπούτιν” το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο Μιχάλης Καλογήρου και η Μαρία Παπασπύρου».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αγγελής φέρεται να αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η εισαγγελέας Διαφθοράς, ΕλένηΤουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Αγγελή, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καλογήρου είπε ότι έπρεπε να ενημερώσει «πιο πάνω».

Χαρακτηριστικά, ο κ.Αγγελής φέρεται να ανέφερε: «φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

Ειδικότερα ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα».

Νέα στοιχεία

Ο κ. Αγγελής φέρεται να προσκόμισε έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών του και ειδικότερα έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.

Επίσης, κατά πληροφορίες, αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Επιπλέον ο κ. Αγγελής -κατά πληροφορίες- επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Επίσης, ο κ. Αγγελής φέρεται να επιβεβαίωσε ενώπιον του κ. Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Άρειο Πάγο και επανέλαβε ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις