Ελλάδα

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Παράδεισος χρωμάτων και αρωμάτων με ιστορία 90 χρόνων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς υποδέχεται στο Άλσος της πόλης δεκάδες άτομα κάθε ηλικίας, που απολαμβάνουν τα χρώματα και τα αρώματα των φυτών…

Η 70η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μια μέρα μετά. Από νωρίς σήμερα το πρωί, εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας σπεύδουν για να απολαύσουν τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών στο Άλσος της Κηφισιάς. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Από Δευτέρας μέχρι Παρασκευή 10:00-13:00 η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ από 13:00 – 22:00 το αντίτιμο είναι 2 ευρώ. Ίδια τιμή και για τα Σαββατοκύριακα. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου εισόδου οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πολίτες άνω των 65 ετών, φοιτητές, και παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

«Μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου, που θα διαρκέσει η 70η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η πόλη μας θα συμμετέχει σε μια ξεχωριστή γιορτή της άνοιξης. Σας καλούμε να περιηγηθείτε στα περίπτερα της Έκθεσης, να συνομιλήσετε με τους ανθοπαραγωγούς οι οποίοι θα σας προτείνουν φυτά στις καλύτερες δυνατές τιμές και θα σας δώσουν συμβουλές για τη συντήρησή τους, να παρακολουθήσετε τα προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, να διασκεδάσετε με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει και φυσικά να κάνετε και μια βόλτα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία στο πιο όμορφο προάστιο της Αττικής» ανέφερε σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Η ιστορία της έκθεσης

Το 1934, ο Κωνσταντίνος Γουλιμής (δικηγόρος και ερασιτέχνης βοτανολόγος) είχε την έμπνευση να ξεκινήσει μία έκθεση λουλουδιών με βάση τα τότε ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι κυρίες της εποχής, μάζευαν λουλούδια από τους κήπους τους και οι κηπουροί λαχανικά και νέα φυτά από κήπους και περιβόλια στα οποία δούλευαν. Ήταν η γιορτή της πόλης, γιατί ήταν η πόλη των ανθόκηπων.

Η πρωταρχική σημασία και η φιλοσοφία του θεσμού, ήταν να συγκεντρωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα λουλούδια και τα νέα φυτά. Μεταπολεμικά, με οργανωμένες πλέον, ανθοκομικές επιχειρήσεις, συμμετείχαν στην Έκθεση οι ανθοπαραγωγοί με σκοπό την οικονομική στήριξη τους και την προβολή και διαφήμιση των προϊόντων τους.

Έως το 1960, την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, την οργάνωνε μία επιτροπή τουρισμού, με σκοπό να προβάλλει την πόλη τουριστικά. Έκτοτε, την έχει αναλάβει ο Δήμος Κηφισιάς, για το σκοπό αυτό ίδρυσε ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που συνεχίζει να προβάλει τους Ανθοπαραγωγούς και να τους στηρίζει, στα πλαίσια της Έκθεσης, οικονομικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι επιτέθηκε σε προϊσταμένη κοινωνικής υπηρεσίας για την απομάκρυνση του βρέφους τους
Σύμφωνα με την καταγγελία, της προκάλεσαν σωματικές βλάβες, την απείλησαν και την εξύβρισαν, ενώ κατά την έξοδο τους χτύπησαν 54χρονη συνάδελφο της προϊσταμένης
Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη
Νέα μαρτυρία για «γιατρό» που έκανε μπότοξ στο σπίτι της: 45χρονη παραμορφώθηκε από φάρμακα που «φτιάχνονταν από Ρωσίδες»
Αποδείχθηκε πως η συγκεκριμένη «γιατρός» δεν είχε καν πτυχίο – Μετά την καταγγελία, η 45χρονη δέχθηκε και απειλές – Οδηγήθηκε στο χειρουργείο με παραμόρφωση στα χείλη και καρούμπαλο στο μέτωπο
Νέα μαρτυρία για «γιατρό» που έκανε μπότοξ στο σπίτι της: 45χρονη παραμορφώθηκε από φάρμακα που «φτιάχνονταν από Ρωσίδες»
Στα δικαστήρια Καλαμάτας ο 38χρονος που πυροβόλησε προς την πρώην σύντροφό του - Το καρτέρι και οι απειλές «η ζωή σου είναι λίγη»
Μία ημέρα μετά τους πυροβολισμούς την παρακολούθησε, τραβώντας την φωτογραφίες - Μετά το επεισόδιο τράπηκε σε φυγή και ενεπλάκη σε τροχαίο, εγκαταλείποντας το σημείο
Καλαμάτα: Στα δικαστήρια ο 38χρονος που πυροβόλησε προς την πρώην σύντροφό του – Το καρτέρι και οι απειλές «η ζωή σου είναι λίγη»