Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αντι-NAVTEX της Ελλάδας μετά τη νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας για το Oruc Reis

Αντι-NAVTEX της Ελλάδας μετά τη νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας για το Oruc Reis

Η Ελλάδα δεν έμεινε στο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τη νέα παράνομη NAVTEX της για έρευνες του Oruc Reis νοτιοανατολικά της Ρόδου. Έβγαλε και αντί-NAVTEX.

Η ελληνική NAVTEX σημειώνει ότι η νέα τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis αφορά σε «παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα», σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Click4more Υπ. Εξωτερικών σε Τουρκία: Πάρε πίσω την παράνομη NAVTEX – Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα

Επίσης, καλεί τους ναυτιλλομένους να αγνοήσουν την τουρκική NAVTEX τονίζοντας ότι ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει μηνύματα NAVTEX στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (31.10.2020) ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας της Αττάλειας εξέδωσε αναγγελία για έρευνες του Oruc Reis και συνοδευτικών του πλοίων σε θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από τη Ρόδο και 50 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο.

Ολόκληρη η ελληνική NAVTEX

ZCZC HA34 312200 UTC OCT 20 IRAKLEIO RADIO NAVWARN 647/20 SOUTH EAST CRETAN SEA

  1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA32-1364/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
  1. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER FA32-1364/20.
  2. CANCEL THIS MESSAGE 142059 UTC NOV 20.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις