Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αντιδρούν ΚΕΔΕ και ΕΣΗΕΑ στην απόφαση για τον “9,84” – “Θα διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους”

Αντιδρούν ΚΕΔΕ και ΕΣΗΕΑ στην απόφαση για τον “9,84” – “Θα διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους”

Την αντίδραση τόσο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τόσο και της ΕΣΗΕΑ έχει προκαλέσει η δέσμευση των λογαριασών του Αθήνα 9,84 και των προέδρων του από το 2006 και μετά.

Τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΕΣΗΕΑ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν “να γίνουν βορά πρόσκαιρων πολιτικών αποφάσεων» τα δημοτικά ραδιόφωνα και οι εργαζόμενοί τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα για το θέμα αυτό συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας του δήμου Αθηναίων (ΔΕΡΑ) στην οποία ανήκει ο “9.84”, Μελίνα Δασκαλάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, Μιχάλης Κυριακίδης, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Παναγιώτης Ζυγούρης και εκπρόσωποι εργαζομένων των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Πατούλης: Θα αγωνιστούμε για την βιωσιμότητα των Δημοτικών μέσων ενημέρωσης

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι όλοι μαζί ενωμένοι και συντονισμένα θα εργαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης και σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ αναμένει τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εάν οι δημοτικές επιχειρήσεις ραδιοφωνίας είναι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, προκειμένου ακολούθως να προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις της.

“Θα είμαστε σε εγρήγορση και σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και όλους τους δήμους που έχουν δημοτικά ΜΜΕ, την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και την ΕΣΗΕΑ, διαμορφώνουμε ένα αρραγές μέτωπο για την προστασία των εργαζομένων και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ”, είπε χαρακτηριστικά.

Καμίνης: Χαιρετίζουμε την ανταπόκριση της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, χαιρέτισε την άμεση ανταπόκριση της ΚΕΔΕ και υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ. Σε αντίθετη περίπτωση, επισήμανε τον κίνδυνο κατάσχεσης των λογαριασμών και αδυναμίας λειτουργίας του σταθμού δεδομένου ότι του έχουν επιβληθεί να καταβάλλει 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που υπερβαίνει την ετήσια επιχορήγησή του, από το δήμο. Επίσης η πρόεδρος της ΔΕΡΑ πρόσθεσε ότι ο “9.84” δεν είχε ποτέ φορολογικές εκκρεμότητες και ότι μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε υπάρξει καμία όχληση ή ένδειξη ότι η επιχείρηση όφειλε να καταβάλει το συγκεκριμένο τέλος.

ΕΣΗΕΑ: Δεν θα επιτρέψουμε να πληγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ τόνισε ότι εξαιτίας του θολού τοπίου που επικρατεί στη νομοθεσία, κινδυνεύει η λειτουργία όλων των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης ενώ η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, υπογράμμισε τη δέσμευση της Ένωσης ότι δεν θα επιτρέψει να πληγούν τα δικαιώματα όλων όσων εργάζονται στο σταθμό.

Τέλος ο νομικός σύμβουλος επισήμανε ότι λόγω του κοινωφελούς τους χαρακτήρα οι δημοτικές επιχειρήσεις ραδιοφωνίας δεν υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής τέλους χαρτοσήμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις