Ελλάδα

Αντιεξουσιαστές: Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή οχήματα, γιατί τα καίμε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια… “ευγενική παράκληση” απευθύνουν οι αντιεξουσιαστές προς τους πολίτες, οι οποίοι καλούν όσους δεν έχουν πολυτελή οχήματα να μην τα παρκάρουν δίπλα σε πολυτελή, για να τους διευκολύνουν να τα καίνε πιο εύκολα!!

Με ανάρτησή τους στο indymedia, αναρχικοί αναλαμβάνουν την ευθύνη για το μπαράζ εμπρησμών τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, με 20 καμένα οχήματα σε περιοχές της Αττικής.

Μέσα σε αυτά ήταν και… “ταπεινά” αυτοκίνητα, για τα οποία στην ανακοίνωσή τους ζητούν συγγνώμη, γι αυτό και ζητούν την συνεργασία των πολιτών!

“Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

“Απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ”

Κατά τ’ άλλα, αναφέρουν πως οι επιθέσεις γίνονται ως “απάντηση” στην κυβέρνηση της ΝΔ και την εκκένωση των καταλήψεων, και πως θα συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές.

“Η πολιτική μας επιλογή να αποτελέσουμε ενεργό κομμάτι της ανατρεπτικής βίας που εξαπλώθηκε σε πολυτελή ΙΧ σε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης 21/1 προς ξημερώματα της Τετάρτης έχει πολλαπλές στοχεύσεις και είναι ενταγμένη μέσα σε μια ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βάζει στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες, όσους ξεφεύγουν εν τέλει από την κανονικότητά τους.

Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου. Αποδομεί το δόγμα “Νόμος και Τάξη” που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κύριο πολιτικό του εκφραστή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος λίγες μέρες πριν δήλωνε μετά την πρόσληψη 1500 νέων ειδικών φρουρών ότι η παρουσία των μπάτσων στις γειτονιές θα είναι συνεχής. Οι προσλήψεις των νέων ειδικών φρουρών σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία υπολειτουργόυν και οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να λάβουν τις θεραπείες τους αποτελεί από μόνη της μια πρόκληση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πολιτισμός και ΑΙ στον προκριματικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2026 με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM
Ένδεκα ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό στο Πουέρτο Ρίκο - 174 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν καινοτόμες ρομποτικές λύσεις με θέμα "Robots Meet Culture"
Πολιτισμός και ΑΙ στον προκριματικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2026 με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM
Άργος Ορεστικό: Θεία αποκάλεσε «χοντρή» την ανιψιά της και συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα
Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε κρίθηκε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, καθώς αφορούσαν προσβολή και διακριτική μεταχείριση με βάση τα σωματικά χαρακτηριστικά (body shaming)
Περιπολικό 13
Τροχαίο στη Χαλκιδική: Διασωληνωμένη η 7χρονη που έχασε τους γονείς και την αδερφή της – Ψάχνουν συγγενείς στη Μολδαβία
Το κοριτσάκι είναι πολυτραυματίας και υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις πριν μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου - Ελεύθερος ο οδηγός του βυτιοφόρου
Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
8