Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αντιπολίτευση για μήνυση Π. Καμμένου κατά της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”: “Δεν θα περάσουν οι τραμπουκισμοί”!

Αντιπολίτευση για μήνυση Π. Καμμένου κατά της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”: “Δεν θα περάσουν οι τραμπουκισμοί”!
φωτογραφία: Eurokinissi

Ομαδικά πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκτόξευσαν απόψε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Αφορμή η μήνυση του Πάνου Καμμένου για τη σύλληψη δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”.

Την ενέργεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να στραφεί νομικά κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, ζητώντας τη σύλληψή τους για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που κατήγγειλε φαγοπότι με τα τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια για το μεταναστευτικό, καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη δίωξη της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει, θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο”.

ΚΙΝΑΛ  για την δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”:

Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους. Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας.

Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα

Η εικόνα των δημοσιογράφων του “Φιλελεύθερου” στα αστυνομικά τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης. Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις