Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για το άσυλο

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για το άσυλο

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε απόψε (31.10.2019) στο κέντρο της Αθήνας από συλλογικότητες και επιτροπές προσφύγων. Αίτημα η απόσυρση του νομοσχεδίου για το άσυλο.

Με κεντρικά συνθήματα “Όχι άλλες Μόριες, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι” οι μετέχοντες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τα Προπύλαια.

Δείτε φωτογραφίες από το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο:

Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πήραν μέρος οι οργανώσεις: ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών & Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”, Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συλλογικότητες, διεκδικούν μεταξύ άλλων την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ “αγωνίζονται για ανοικτά σύνορα, ανοικτές πόλεις, με δημόσιες δομές φιλοξενίας στις γειτονιές”, καθώς επίσης και για την πλήρη κατοχύρωση “του δικαιώματος σε άσυλο και στέγη για όλους τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των κλιματικών καταστροφών και της πείνας”.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαταστάθηκε γύρω στις 20:30 το βράδυ.

Νωρίτερα, την Πέμπτη (31.10.2019) είχαν πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – μία από τους φοιτητές και η άλλη από τα μέλη του ΠΑΜΕ – στο κέντρο της Αθήνας, και εκείνες για τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο, που ψηφίζονται στη Βουλή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις