Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντώνης Συκάρης: Νέα επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του στο όρος Νταουλαγκίρι

Αντώνης Συκάρης: Νέα επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του στο όρος Νταουλαγκίρι
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 12 Απριλίου 2022, ο Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια, λίγο μετά την κατάκτηση της κορυφής του όρους Νταουλαγκίρι.

Έκτοτε έγιναν προσπάθειες για να ανασυρθεί η σορός του ωστόσο δεν είχαν αίσια έκβαση εντείνοντας έτσι τον πόνο των κοντινών ανθρώπων του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη.

Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό από συγγενείς του Αντώνη Συκάρη, μέσα από την επίσημη σελίδα του στο facebook, «ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματός του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού».

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Μαΐου, από το base camp του Νταουλαγκίρι και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, μια αποστολή πέντε ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του άτυχου ορειβάτη.

Τονίζεται επίσης ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μετά τη 12η Απριλίου στο Νταουλαγκίρι, ματαίωσαν τις προσπάθειες περισυλλογής του σώματος του Αντώνη Συκάρη από το βουνό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις