Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αντώνης Συκάρης: Συγκινεί η σύζυγός του – «Ο θάνατός του στο βουνό είναι η μεγαλύτερη τιμή»

Αντώνης Συκάρης: Συγκινεί η σύζυγός του – «Ο θάνατός του στο βουνό είναι η μεγαλύτερη τιμή»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η σύζυγος του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Σύκαρη, μίλησε για την απώλεια του αγαπημένου της σε μια από τις κορυφές των Ιμαλαΐων, λέγοντας πως η αγκαλιά του βουνού είναι ο καλύτερος θάνατος για αυτόν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, η σύζυγος του ορειβάτη δηλώνει ότι «εγώ θα ήθελα να μείνει εκεί (σ.σ. στα Ιμαλάια), γιατί αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε και εκείνος. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη. Ήταν το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκείνον».

Η Καλλιόπη Συκάρη συμπληρώνει πως ο σύζυγός της «ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από αυτή την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό». Μάλιστα, συγκινεί με την αποκάλυψή της ότι κατάλαβε από τη φωνή του πως ερχόταν το τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Συκάρης, καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής του, ενημέρωνε με αναρτήσεις στα social media του για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε όπως ηλίαση, διάρροιες και κούραση.

«Μα το ήξερα, είχαμε μιλήσει και πιο πριν και μου έλεγε ότι “δεν είμαι καλά” και “είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος”. Δεν μπορούσε να μιλήσει πολύ καλά, δεν είχε άρθρωση ολόκληρη. Είχε εξαντληθεί και για αυτό και έφυγε».

Όπως αναφέρεται στην τηλεόραση του ALPHA, οι διασώστες αρνούνται να επιχειρήσουν να μεταφέρουν τη σορό του καθώς ο παγετώνας στα 7.400 μέτρα τους δυσκολεύει πολύ να πλησιάσουν.

«Οι ομάδες διάσωσης δεν θέλουν να πάνε, είναι σε πολύ δύσκολο σημείο, για να κατεβάσουν τη σορό του σε σημείο που μπορεί να τον πάρει ελικόπτερο», δήλωσε ο Ν. Κοντός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις