Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας και τον Απρίλιο – Κικίλιας: Στις 15 του μήνα θα δούμε αν τα μέτρα απέδωσαν

κορονοϊός
Φωτογραφία InTime

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας. “Η πορεία του κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστική”.

Τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με την απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να συνεχιστούν και μετά την 6η Απριλίου, ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως λήξη των μέτρων. 
Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι στις 15 Απριλίου θα γίνει ο πρώτος… απολογισμός. Ερωτηθείς για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, ότι ορόσημο για τα μέτρα είναι η 10η Μαΐου, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως “στις 15 Απριλίου θα δούμε αν αυτά τα μέτρα έχουν αποδώσει και μετά θα δούμε τι θα ακολουθήσει”.

Click4more: Τσιόδρας: Τόσο διάστημα μένει ο κορονοϊός στον ανθρώπινο οργανισμό μετά την ίαση

Επιπλέον, ο κ.Κικίλιας είπε: “Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας για την πειθαρχία που δείχνουν. Ό,τι πρότειναν οι ειδικοί επιστήμονες, το υιοθέτησε πρώτος ο Πρωθυπουργός πολύ πριν από άλλες χώρες. Περάσαμε έναν δύσκολο μήνα με την ανησυχία πώς θα εξελιχθεί η καμπύλη του ιού. Ναι μεν επεκτείνεται η νόσος, αλλά σε βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας. Ο Απρίλιος είναι πολύ κρίσιμος γιατί τώρα θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα. Κανείς δεν θέλει να δει εικόνες Ιταλίας. Είναι πολύ σημαντικό να μην χαλαρώσει κανείς. Είναι πολύ εύκολο από συγκεκριμένα αποτελέσματα να πάμε σε σενάρια καταστροφής. Κάθε κίνηση που κάνουμε, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο εμάς, τους συνανθρώπους μας και τη χώρα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις