Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας με… ευτράπελα! Ένας άλλαξε νομό κι άλλος βρέθηκε 60 χλμ μακριά

Απαγόρευση κυκλοφορίας με… ευτράπελα! Ένας άλλαξε νομό κι άλλος βρέθηκε 60 χλμ μακριά

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ από τις 06:00 χθες (23.03.2020) το πρωί ακολουθείτε πιστά από τους περισσότερους πολίτες. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις… 164 για την ακρίβεια!

Στο πρώτο 24ωρο από την απόφαση να ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 06:00 το πρωί σήμερα (24.03.2020) δηλαδή, έχουν κοπεί 164 πρόστιμα σε πολίτες που δεν είχαν μαζί τους τη βεβαίωση κυκλοφορίας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Click4more Πλήρωσε το τζόγκινγκ 150 ευρώ! Το πρώτο πρόστιμο στην Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι για να μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιος πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση ή να έχει στείλει sms στο 13033 για το που πάει (με βάση όσα ορίζονται από την απόφαση της κυβέρνησης) και να έχει επίσης μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

Από τις πρώτες ώρες που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα είναι συνεχείς. Η πρώτη μέρα κύλησε κυρίως με συστάσεις και συμβουλές.

Click4more Δεν “χαμπάριασαν” από την απαγόρευση κυκλοφορίας – Πήγαν και… άνοιξαν τα καταστήματά τους! 12 συλλήψεις

Υπήρχαν, όμως, και κάποιοι που το… ήθελαν το πρόστιμό τους (ύψους 150 εκατ. ευρώ υπενθυμίζεται). 164 πρόστιμα έχουν κοπεί τις τελευταίες 24 ώρες σε πολίτες που δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα χαρτιά για να κινούνται.

Click4more Κορονοϊός: “Βροχή” τα 150άρια σε πολίτες που “έσπασαν” την απαγόρευση στην Πάτρα

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για ακραίες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ανάμεσα σε εκείνους που τιμωρήθηκαν σε πρόστιμο 150 ευρώ είναι πολίτες που βρέθηκε σε άλλο νομό (!) από αυτόν που μένει. Ένας άλλος είχε μέσα στο αυτοκίνητό του άλλα τέσσερα άτομα (επιτρέπεται μέχρι δυο) χωρίς κανείς τους να έχει βεβαίωση ή ταυτότητα.

Ένας άλλος είχε μεν βεβαίωση ότι θα πήγαινε στο σούπερ μάρκετ, αλλά είχε ξεφύγει… 60 χιλιόμετρα μακριά από το κατάστημα της γειτονιάς του (!) και επίσης είχε τρία άτομα μέσα στο αυτοκίνητο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις