Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απαλλάχτηκε για τρίτη φορά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Απαλλάχτηκε για τρίτη φορά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου από την κακουργηματική κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που εκδίδεται απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, η ποινική περιπέτεια του οποίου προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.

Οι δικαστές παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε την παραπομπή σε δίκη έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης που τον έφερε ενώπιον τους.

Προηγήθηκε η έκδοση δυο, ακόμαμ απαλλακτικών βουλευμάτων και δυο αναιρέσεων από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση που συνδέεται με τις καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείματος του 2009, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Για την υπόθεση υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον. Πριν την έκδοση του τρίτου απαλλακτικού βουλεύματος,την περασμένη Άνοιξη το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, για δεύτερη φορά, έκανε δεκτή αναίρεση κατά της απαλλαγής Γεωργίου, την οποία άσκησε η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις