Ελλάδα

Απάντηση Καρυστιανού στις αντιδράσεις για το νέο κόμμα: «Η κοινωνική αφύπνιση είναι ο μόνος τρόπος για δικαίωση»

Η Μαρία Καρυστιανού απηύθυνε κάλεσμα στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να συμπαραταχθούν στο πολιτικό εγχείρημά της
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονες είναι οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις για την ανακοινωθείσα πρόθεση της Μαρίας Καρυστιανού να ιδρύσει πολιτικό φορέα, ενώ απάντηση και ταυτόχρονα κάλεσμα στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να συμπαραταχθούν στο πολιτικό εγχείρημά της, απηύθυνε η ίδια μετά τις αντιδράσεις τους στη δημιουργία κόμματος.

«Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων εξ’ αυτών στην οργάνωση κινήματος κατά της διαφθοράς, που σκότωσε τα παιδιά μας και ασελγεί πάνω στη μνήμη τους συγκαλύπτοντας τα εγκλήματα που τους στέρησαν τη ζωή. Είναι παραπάνω από φανερό ότι η κοινωνική αφύπνιση είναι ο μόνος τρόπος για τη δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών. Για να μην το πράττουν όλοι, προφανώς έχουν δικούς τους λόγους, που εκ των πραγμάτων αδυνατώ να συμμεριστώ», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στην Καθημερινή.

Μιλώντας στο Mega, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών, ανέφερε πως: «Θα πρέπει να υποστεί και κάποιον λιθοβολισμό που θα δεχθεί από όλους τους φορείς. Μόνη της το επέλεξε, δεν είναι γνώστης κανένας όλων των κινήσεων που έχει κάνει».

Για την κυβέρνηση το κόμμα Καρυστιανού, θα κριθεί από τις θέσεις και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει, με τον Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει ότι δεν πιστεύει στα μόνο πρόσωπα κόμματα: «Οι πλήρες αφορισμοί και ο μηδενισμός δεν είναι θέσεις. Είναι η επανεμφάνιση μιας ακραίας λαϊκίστικης λογικής που τη ζήσαμε και την πληρώσαμε πολύ ακριβά. Η προαναγγελία, όπως χαρακτηρίστηκε για κόμμα από την κυρία Καρυστιανού, δεν αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αυτό που θα κριθεί είναι οι προτάσεις και οι θέσεις όλων όσων επιθυμούν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών».

Η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας τις εξελίξεις επισημαίνει ότι κόμματα μεσσίες δεν μπορούν να κυβερνήσουν και όπως σημειώνουν, ρίχνουν νερό στον μύλο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γκλαβίνας, σχολίασε πως: «Η άσκηση εξουσίας είναι μια πολύ πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία. Εγώ βλέπω ότι έχει μια αναφορά περισσότερο σε συντηρητικά κοινά, μπορεί να πει κανείς αυτό».

Η Κουμουνδούρου, στον απόηχο της διαγραφής Φαραντούρη, εκφράζει την αντίθεσή της σε απολιτικές και αντιπολιτικές λογικές απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, όπως τονίζει.

Σε δηλώσεις του o Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνει πως: «Θα κάνει αυτό που θέλει και σε κάθε περίπτωση αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να μπλέκει πολιτικά».

«Η κυρία Καρυστιανού κατεβαίνει, δικαίωμά της είναι να κάνει. Εγώ αυτό που δεν αντέχω, είναι μια διάχυτη και υπερπρομοταρισμένη από συναδέλφους μας δημοσιογράφους, σχεδόν όλου του φάσματος, αντίληψη ότι έρχονται οι καθαροί να διώξουν τους βρώμικους», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Στο μικροσκόπιο των δημοσκοπήσεων βρίσκονται τα κόμματα που αναμένεται να συγκροτηθούν.

Ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας MARC, τόνισε: «Είναι τελείως διαφορετικό να μετράς τη συμπάθεια για μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί της και τελείως διαφορετικό τη μετατροπή ενός τέτοιου κινήματος σε πολιτικό κόμμα».

Οι αναλύσεις και οι συζητήσεις για το υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό σκηνικό θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην Αλεξανδρούπολη
Από το νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται κατά τόπους σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Έβρου μεταξύ των οποίων η Ορεστιάδα και η Σαμοθράκη
Χαλάζι
Εξαφάνιση 14χρονου από την Κυψέλη – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Ο Γιώργος Φ. έχει ύψος 1.76 μ, βάρος 65 κιλά, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, φορούσε μία γκρι βερμούδα, ένα πορτοκαλί κοντομάνικο μπλουζάκι και μαύρες σαγιονάρες, ενώ κρατούσε ένα μικρό μαύρο σακίδιο
Εξαφάνιση
Φωτιά στο Μάτι: Αυτός είναι ο ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν αταυτοποίητα ανθρώπινα υπολείμματα»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και ζητεί ποινική διερεύνηση για πιθανές λανθασμένες ταφές και τη διαχείριση των σορών μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018
Ομαδικός τάφος για φωτιά στο Μάτι
9
Στο μικροσκόπιο βίντεο ντοκουμέντο έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου – Ο άνδρας με τον χαρτοφύλακα και το άτομο που τον ακολουθεί
Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται ένας άνδρας να περπατά επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και πίσω να ακολουθεί άλλος άνδρας - Οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για θύμα και φερόμενο δράστη
Πλάνα έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου
6