Ελλάδα

Απατεώνες έστελναν “μηνύματα” της ΔΕΗ για επιστροφή χρημάτων

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες τους απέστειλαν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία τους πληροφορούσαν ότι πρόκειται δήθεν να λάβουν χρήματα από τη ΔΕΗ ως επιστροφή.

Επίσης, οι δράστες παρακινούσαν πολίτες να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να γίνουν πειστικοί και αληθοφανείς στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της ΔΕΗ.

Ωστόσο ακόμα και μια πρόχειρη ανάγνωση του μηνύματος δείχνει πως πρόκειται για απάτη, αφού το κείμενο είναι ασύντακτο, κάτι που μαρτυρά ότι το κείμενο ήταν “copy-paste” από το google translate.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρεία – πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα, στην οποία καλούσαν οι δράστες τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Γεωργία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.

dei apati

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικά βίντεο από τη φωτιά σε πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία - «Περάσαμε μέσα από τις φλόγες»
Η μία πλευρά της πολυκατοικίας έχει καεί ολοσχερώς - Η φωτιά ξεκίνησε από καφετέρια με ναργιλέδες, που πριν από 3 χρόνια είχε δολοφονηθεί ένας 23χρονος, με τις αρχές πλέον να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα
Καταστράφηκε ολοσχερώς η μία πλευρά της πολυκατοικίας
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά
37
Υπόθεση Μαζωνάκη: Οι γιατροί έκαναν 300 πλασμφαιρέσεις τον χρόνο – «Ασθενείς κατέρρεαν και η 56χρονη συνέχιζε» λέει νοσηλεύτρια
Τα μηνύματα του υπνοθεραπευτή με την 56χρονη, τα τελευταία λεπτά του Μαζωνάκη μέσα στην κλινική και η κατάθεση της νοσηλεύτριας που «καίει» τους γιατρούς
Γιώργος Μαζωνάκης
14