Ελλάδα

Απάτη από ΜΚΟ: Γυμνάστρια έχασε 13.900 ευρώ – «Ο επικεφαλής μας απέφευγε», λέει πατέρας άρρωστου παιδιού

Σοκαριτικες μαρτυρίες για την παράνομη δράση της ΜΚΟ έρχονται σιγά σιγά στο φως
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των θυμάτων που εξαπατήθηκαν από την «βιτρίνα» ΜΚΟ η οποία συγκέντρωνε δωρεές με το πρόσχημα ότι βοηθάει οικογένειες με άρρωστα παιδιά, προσέγγιζε και «ξάφριζε» μέχρι και επώνυμους και στη συνέχεια «επένδυε» τα χρήματα σε στοιχηματικές, στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, υπερπολυτελή ταξίδια και πολλά άλλα.

Ανατριχίλα προκαλεί η συνειδητοποίηση ότι ο 37χρονος αρχηγός του κυκλώματος και η σύζυγός του και τα υπόλοιπα 6 μέλη που έχουν συλληφθεί, εκμεταλλεύονταν την ανάγκη των οικογενειών να μαζέψουν χρήματα για να σώσουν τα παιδιά τους, προσέγγιζαν ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν και έκλεβαν και τις δύο πλευρές. Από τα 4 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε η ΜΚΟ μέσω δωρεών, μόνο το 1 εκατ. ευρώ κατέληξε σε αυτές με την λεία τους να ξεπερνά τα 2.5 εκατ. ευρώ.

Πατέρας άρρωστου παιδιού: «Δεν είχα αντιληφθεί κάτι περίεργο αλλά είμαι οικονομικά πιεσμένος»

Πρώτος μίλησε στο newsit.gr ο Κωνσταντίνος Αριστόπουλος, πατέρας άρρωστου παιδιού που χρειαζόταν βοήθεια και για το οποίο είχε ξεκινήσει έρανο η ΜΚΟ. Όπως αναφέρει, του είχαν πει ότι είχαν μαζευτεί 10.000 ευρώ, ενώ ο επικεφαλής με τον οποίο μάλιστα επικοινωνούσε ο πατέρας, φαίνεται να προσπαθούσε να τον αποφύγει.

«Είχαμε ξεκινήσει έρανο για να βοηθηθεί το παιδί μου και τώρα με όσα έγιναν αναγκαστικά σταμάτησε. Τώρα δεν γνωρίζω πως θα πάρουμε τα χρήματα που μάζεψε ο κόσμος για εμάς. Μας είπαν ότι μαζεύτηκαν 10.000 ευρώ μέχρι τώρα. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι περίεργο αλλά εγώ είμαι οικονομικά πιεσμένος. Και να είχα αντιληφθεί κάτι τι να έλεγα. Τόσο καιρό τόσος κόσμος βοηθούσε.

Πίστευα ότι δεν θα ήταν απατεώνες. Με τον επικεφαλής μιλούσα, όμως καταλάβαινα ότι μας απόφευγε, δεν ήθελε πολύ επικοινωνία, όμως δεν πήγαινε το μυαλό μου σε κάτι περίεργο», ανέφερε ο πατέρας του άρρωστου παιδιού.

Γυμνάστρια έπεσε θύμα και έχασε 13.900 ευρώ

Θύμα του κόλπου της ΜΚΟ αποτέλεσε και η γυμνάστρια Φαίη Ζακάκου η οποία με βίντεο στα social media παραδέχτηκε ότι εξαπατήθηκε και αυτή από τη ΜΚΟ και έχασε 13.900 ευρώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο που έδινε λεφτά για να βοηθήσει τα άρρωστα παιδιά. Η γυμνάστρια ξέσπασε στο βίντεό της μετά από σχόλια που δέχτηκε και λέγανε ότι είναι και εκείνη υπέυθυνη για τη δράση της ΜΚΟ, με την ίδια να διαψεύδει και να εναντιώνεται σε κάθε τέτοιο σχολιασμό λέγοντας ότι είναι και εκείνη εξαπατημένη, όπως δεκάδες ακόμη επώνυμοι άνθρωποι.

«Εγώ κάνω τον αγώνα μου με τα δικά μου τα μαγαζιά και πολλές φορές στερόμουνα εγώ για να το δώσω στο παιδί», είπε η ίδια προσθέτωντας «και εννοείται ότι θα κάνω και θα περάσω σε δικαστική μάχη γι’ αυτό. Και όχι γι’ αυτούς, αλλά για τα παιδιά στα οποία δεν έδωσαν τα χρήματα».

Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: «Νιώθω θλίψη, οργή και απογοήτευση με όσα διαβάζω. Πίσω από κάθε δωρεά υπήρχε ένας άνθρωπος που ήθελε να βοηθήσει. Και πάνω απ’ όλα, ένα παιδί που χρειαζόταν στήριξη. Δωρητές, εθελοντές, άνθρωποι γνωστοί αθλητές ,τραγουδιστές ,influencers και άγνωστοι… ενώσαμε τις φωνές μας, ανοίξαμε την καρδιά μας και εμπιστευτήκαμε και αν δείτε παντού όλοι εξαπατηθήκανε. Δεν κατηγορούμαστε είμαστε θύματα.

Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Να ερευνηθούν όλα. Να μάθουμε πού πήγαν τα χρήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Δεν μετανιώνω που θέλησα να βοηθήσω. Πονάω όμως στη σκέψη ότι η εμπιστοσύνη όλων μας μπορεί να χρησιμοποιήθηκε εις βάρος των ίδιων των παιδιών. Η ανάγκη των παιδιών παραμένει αληθινή. Αξίζουν βοήθεια, προστασία και απόλυτη διαφάνεια».

Η Μαρία Αντωνά ανάμεσα στα θύματα

«Ψάχνανε να βρουν συνέχεια επώνυμους ανθρώπους, τους οποίους τους παρακαλούσαν και τους στέλνανε μηνύματα. Μέσα σε αυτούς έχω υπάρξει κι εγώ, ώστε να μπούνε σε μια διαδικασία να διαφημίσουν και να ανεβάσουν το reel, τη συγκεκριμένη ανάρτηση με τα παιδάκια στο προφίλ, ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν πολύ κοινό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Αντωνά.

«Υπήρξε τραγουδιστής που έδωσε 13.000 ευρώ για να βοηθήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έστελναν και βεβαιώσεις από γιατρούς ότι ισχύει ότι το παιδί είχε θέμα υγείας. Για να πειστείς ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας, αν είχες κάποια αμφιβολία και να μπεις στη διαδικασία να βοηθήσεις», αποκάλυψε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απάτη με δωρεές από ΜΚΟ: «Μάζεψαν 138.000 ευρώ για τον γιο μου και μας έδωσαν 7.000» – Συγκλονίζει πατέρας 17χρονου που πέθανε από λευχαιμία
Ο κ. Γιάννης δηλώνει ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ από την οργάνωση για το συνολικό ύψος των δωρεών που συγκεντρώθηκαν στο όνομα του γιου του
Ο 17χρονος Γιώργος
Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι: Βίντεο ντοκουμέντο από τις κινήσεις των δραστών λίγο πριν την έκρηξη
Οι άγνωστοι φορούσαν μάσκες, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία των εορτασμών του Halloween, προκειμένου να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους
Ο εμπρηστής