Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απειλές Τούρκου χάκερ για νέες επιθέσεις σε ελληνικές ιστοσελίδες! Η “απόδειξη” πως έχουν στο χέρι κρατικές υπηρεσίες

Απειλές Τούρκου χάκερ για νέες επιθέσεις σε ελληνικές ιστοσελίδες! Η “απόδειξη” πως έχουν στο χέρι κρατικές υπηρεσίες

– “Υπόσχεση” για νέες επιθέσεις από τους Τούρκους χάκερς
– “Είμαστε χιλιάδες” διαμηνύουν και ετοιμάζουν νέα “χτυπήματα”
– Προσπάθεια εκβιασμού για επιστροφή των 8 αξιωματικών
– Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη

Ούτε βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Τούρκοι χάκερ που τις τελευταίες ημέρες έχουν εξαπολύσει “μπαράζ” επιθέσεων σε ελληνικές ιστοσελίδες.

Οι χάκερ αναρτούν μήνυμα με το οποίο κατηγορούν την Ελλάδα πως υποθάλπει τρομοκράτες, και ζητούν την επιστροφή των 8 στρατιωτικών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον συνάδελφο Μανώλη Κωστίδη ένας από αυτούς, αναφέρει πως είναι “χιλιάδες” και πως έχουν συγκροτήσει το γκρουπ “cyber warrior”, δηλαδή “κυβερνομαχητής”.

Νέες απειλές

Δηλώνει πως είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν και άλλες επιθέσεις και μάλιστα σε κρατικές ιστοσελίδες, αν δεν επιστραφούν οι στρατιωτικοί.

“Είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, δικάστηκαν άδικα στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις”, είναι τα χαρακτηριστικά τους λόγια. “Αν συνεχίσει η Ελλάδα αυτή τη γραμμή της τότε κι εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις”.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στο βίντεο, έκαναν και… επίδειξη των ικανοτήτων τους, χακάροντας την σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών και καταγράφοντάς το.

Αυτό που δείχνουν οι εικόνες είναι πως μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του υπουργείου, δηλαδή και ονόματα διευθύνσεις και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όσων δουλεύουν εκεί.

Μέχρι τώρα θύματά τους είναι το ΑΠΕ, μια κρητική ιστοσελίδα και ένα κανάλι, η ελληνική ομοσπονδία χάντμπολ και η ελληνική ιστοσελίδα της suzuki.

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών

“Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες” απάντησαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ “ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις