Ελλάδα

Απειλούν να ακινητοποιήσουν όλα τα πλοία λόγω του ασφαλιστικού

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της ακινητοποίησης πλοίων της ακτοπλοΐας, αφήνουν στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδριάζει την Τρίτη εκτάκτως για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στελέχη της ΠΝΟ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ενώ ανέφεραν ότι στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα συμμετάσχουν σε κοινές κινητοποιήσεις με την ΓΣΕΕ ή αν θα κινηθούν ανεξάρτητα.

Σαρανταοκτάωρη απεργία, πραγματοποιούν από σήμερα και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ αντιδρώντας στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό. Μέλη του συλλόγου των εργαζομένων, που θα συνεδριάζουν την Τρίτη εκ νέου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, ανέφεραν ότι το Nαυτικό Απομαχικό Ταμείο εντάσσεται πλέον στο ενιαίο ταμείο και δημιουργούνται δύο τμήματα ένα εισφορών και ένα πόρων.

Πρόσθεσαν επίσης ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σύστημα, αφού το ΝΑΤ αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει ελέγχους σε οφειλές πλοιοκτητών, να εκδίδει πιστοποιητικά ελευθεροπλοϊας και να κλείνει ναυτολόγια πλοίων.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
28η Οκτωβρίου: Οι δρόμοι που κλείνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω της παρέλασης  – Τροποποιήσεις σε Μετρό και Τραμ
Στην Αθήνα, τα μέτρα επικεντρώνονται στο κέντρο της πόλης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν στην περιοχή της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με 6 σταθμούς του μετρό να κλείνουν
Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
«Το Χωριάτικο»: Χορηγούσε χριστουγεννιάτικες γιορτές συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ – Ο αστυνομικός από τη Μύκονο που «σφύριζε» για ελέγχους
Στο μικροσκόπιο κρατικοί υπάλληλοι - Ο Γιαννακόπουλος έδινε 300 ευρώ τον μήνα σε αστυνομικό για να τον ενημερώνει για ελέγχους - Τα «δώρα» Yves Saint Laurent στην επιθεώρηση εργασίας για 10 υπαλλήλους
EUROKINISSI
26