Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Απεργία 09/11: Πως θα κινηθούν Μετρό, λεωφορεία, Τραμ και Ηλεκτρικός

Απεργία 09/11: Πως θα κινηθούν Μετρό, λεωφορεία, Τραμ και Ηλεκτρικός

Χειρόφρενο θα τραβήξουν πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο Τετάρτη 09/11/2022 λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Ενόψει λοιπόν της αυριανής γενικής απεργίας, το πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΤΑΣΥ

Στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, οι συρμοί θα λειτουργήσουν από τις 09.30 το πρωί έως τις 15.00.

Στη γραμμή 1 του Μετρό(πρώην ΗΣΑΠ), οι συρμοί θα λειτουργήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.

Το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσει από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00.

ΟΣΥ

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00

Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τη λήξη της.

Σημειώνεται ότι οι γραμμές του ΟΑΣΑ, στις οποίες το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται με εκχώρηση στα ΚΤΕΛ, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι διοικήσεις τόσο της ΣΤΑΣΥ όσο και της ΟΣΥ, με γνώμονα πάντοτε την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μόλις ενημερώθηκαν για τις στάσεις εργασίας, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες, είτε γιατί δεν έχει τηρηθεί η εκ του νόμου υποχρέωση για σχετική ενημέρωση 4 ημέρες νωρίτερα, είτε γιατί δεν έχει ορισθεί, κατά παράβαση του νόμου, το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Η δικάσιμος για τις προσφυγές της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ έχει ορισθεί για σήμερα.

Σε περίπτωση απόφασης του δικαστηρίου εντός της ημέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ για τις όποιες τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας των ΜΜΜ.

Τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς 

Στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο (τρένο – προαστιακός σιδηρόδρομος). Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 17:00.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ.

Επίσης, λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ, θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και η Olympic Air.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις