Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη- Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη- Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι η Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου για τους Αθηναίους, καθώς η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη απεργία, στην οποία θα πάρουν μέρος η ΑΔΕΔΥ, η ΠΝΟ αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Αναμένονται ανακοινώσεις και από τους εργαζομένους σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

 

Θα παραλύσει η Αθήνα την Πέμπτη καθώς η ΓΣΕΕ προκύρηξε 24ωρη απεργία στην οποία θα πάρει μέρος και η ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα, δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια, καθώς απεργει και η ΠΝΟ. Οι νοσκομειακοί γιατροί θα συμμετάσχουν και αυτοί στην μεγάλη απεργία ενώ τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασιας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ θα δουλέψουν από τις 09:00 μέχρι και τις 21:00. Τις επόμενες ώρες αναμένονται και ανακοινώσεις από τους εργαζόμενους σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ για το πως θα κινηθούν.

Όλοι μαζί δίνουν ραντεβού το πρωί της ίδιας μέρας στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως, καθώς έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι αντιδράει στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Επιπλέον, τονίζει ότι εναντιώνεται σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.

«Οι λεηλασίες της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Ο αγώνας επιβάλλεται για να τα καταφέρουμε. Ολοι μαζί αντιστεκόμαστε, μονόδρομος ο αγώνας για να τους σταματήσουμε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, απευθύνοντας, παράλληλα, κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Πεδίον του Αρεως.

Την ίδια ώρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και τη μη απόλυση των επικουρικών γιατρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε