Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Απεργία 3 Δεκεμβρίου: Χωρίς πλοία και με… “λειψά” μέσα μεταφοράς – Όλο το απεργιακό δελτίο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό στις 3 Δεκεμβρίου 2015.
– Συμμετέχουν ΠΟΕ – ΟΤΑ, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ΟΛΜΕ και οι δικηγόροι της Αθήνας.
– Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
– Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.
– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

Ημέρα… ταλαιπωρίας για πολλούς πολίτες αναμένεται να είναι η Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, λόγω της γενικής 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 

Στην ανακοίνωση-εξαγγελία της απεργίας της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι “οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής”.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, στην ανακοίνωσή της τονίζει πως “με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων”. Στο επίκεντρο της απεργίας είναι και ο νέος προϋπολογισμός που, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα με την απεργία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 ώρα, ενώ γίνεται κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Απεργία αποφάσισε και το ΠΑΜΕ που καλεί σε ξεσηκωμό για να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η αύξηση των φόρων και των χαρατσιών. 

“Δεμένα” τα πλοία – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας, ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε αποχή των δικηγόρων της πρωτεύουσας από τα καθήκοντά τους την ημέρα της απεργίας.

Η απόφαση του Δ.Σ του ΔΣΑ περί αποχής ελήφθη προκειμένου να εκφρασθεί και με τον τρόπο αυτό, η κατηγορηματική αντίθεση των δικηγόρων:
Α. Στις παρεμβάσεις και αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό ιδίως με την ενοποίηση όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και την κατάργηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του ΕΤΑΑ αλλά και την υποβάθμιση του σημερινού, ήδη προβληματικού καθεστώτος των δικηγόρων.
Β. Προ της επικείμενης εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που τίθεται σε ισχύ την 1-1-2016 και στον οποίον έχει αντιταχθεί σύσσωμος ο νομικός κόσμος, επισημαίνοντας ότι πλήττει θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα των πολιτών και αντί της επιτάχυνσης θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων και θα επιβραδύνει σημαντικά την απονομή της Δικαιοσύνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε