Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Απεργία αύριο – Χωρίς μετρό, τραμ και τρόλεϊ

απεργία

Ταλαιπωρία θα υποστεί για άλλη μία φορά αύριο, Παρασκευή το επιβατικό κοινό. Δεμένα και τα πλοία αύριο ανακοίνωσε η ΠΝΟ.

Απεργία αύριο σε μετρό, τραμ και τρόλεϊ. Δείτε τις ανακοινώσεις για τις απεργίες που θα ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου.

Απεργία αύριο σε μετρό, τραμ και τρόλεϊ

Το Σωματείο των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) με αφορμή το νόμο για τις απεργίες (έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο) αποφάσισε να «κατέβει» σε απεργία αύριο, Παρασκευή και μάλιστα 24ωρη.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία». Διαμηνύουν επίσης πως εκείνοι δεν θα ακολουθήσουν τα όσα θα ισχύουν για τις απεργίες από την ψήφιση του νόμου και μετά.

«Θυμίζουμε στους αγωνιστές της δημοκρατίας του κυρίου Τσίπρα ότι το συνδικάτο μας λειτουργεί αποφασίζει και εκλέγει με βάση διαδικασίες που το ίδιο έχει αποφασίσει. Αυτές περιγράφονται στο καταστατικό του», αναφέρει η ανακοίνωση. Το Σωματείο «θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει έτσι ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει ο νόμος τους τις επόμενες ημέρες».

Το κείμενο καταλήγει: «Για τους παραπάνω λογούς το σωματείο μας προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/1/18. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Λόγω 24ωρης απεργίας εργαζομένων την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 οι συρμοί των Γραμμών 2, 3 και το τραμ δεν θα κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ οι συρμοί  της Γραμμής 1 Πειραιάς-Κηφισιά δεν θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως 15:00.

Και τα τρόλεϊ ακινητοποιημένα. Η Ένωση, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα. Όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών. Τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία». Καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν.

Δεμένα και τα πλοία

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00, ανακοίνωσε η ΠΝΟ. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, τονίζει πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπιστώνει:

«για πολλοστή φορά ότι, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου».

«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η συνεχής παραβίαση των ΣΣΕ σχετικά με τον χρόνο και τρόπο καταβολής και υπολογισμού των δεδουλευμένων αποδοχών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» προσθέτει, στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις