Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απεργία για Τέμπη: Δεκάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας – «Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ»

Απεργία για Τέμπη: Δεκάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας – «Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ»
Reuters

Τεράστια η συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις δεκάδες αδικοχαμένες ανθρώπινες ζωές στα Τέμπη. «Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ», το σύνθημα που φωνάζει το πλήθος που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας.

Χιλιάδες πολίτες έχουν κατέβει στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, να χάσουν τη ζωή τους. 

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο και δίνουν τον παλμό στην συγκέντρωση.

Σημειώνεται πως σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, υγειονομικών, δημοσίων υπαλλήλων αλλά και οργανωμένων οπαδών ομάδων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Αθήνα έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 50.000 πολίτες. «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» απαιτούν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών είναι να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους»

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας»: «Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…».

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και μετά ακούστηκε το σύνθημα «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, θυσία για τα κέρδη των αφεντικών».

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή. 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 προσαγωγές ανθρώπων που συμμετείχαν στην πορεία εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις, καθώς πάνω τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κουκούλες και ένα όπλο ρέπλικα.

Έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Στην πορεία ακούγεται επίσης το σύνθημα: «Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα». «Αποδείχθηκε ότι για αυτούς που κυβερνούν όλοι εμείς είμαστε αναλώσιμοι», κατήγγειλε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος του Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των σωματείων, που «δεν βρήκαν απέναντι τους μόνο κλειστά αυτιά, αλλά και αποφάσεις που έβγαζαν παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και υποχρεωτικές μετατάξεις 3.500 εργαζομένων το 2010».

«Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε στα Τέμπη. Δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που ευθύνονται για αυτό το έγκλημα», τόνισε.

Όλες οι πορείες στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις