Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Απεργία ΜΜΜ: Συγκέντρωση στο ΥΠΟΙΚ από τους εργαζόμενους σε μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ, λεωφορεία και τραμ

Απεργία ΜΜΜ: Συγκέντρωση στο ΥΠΟΙΚ από τους εργαζόμενους σε μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ, λεωφορεία και τραμ
Πηγή φωτογραφίας: newsit.gr

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη (21.09.2022), οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) και στην Αθήνα έχουν τραβήξει χειρόφρενο μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίασή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή. 

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (21.09.2022), οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικά Μεταφοράς (ΜΜΜ) στην Αθήνα, που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) συγκεντρώθηκαν στην οδός Νίκης, στο υπουργείο Οικονομικών. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, και κατηγορούν το νομοσχέδιο που είναι προς ψήφιση στη Βουλή ότι διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, προβλέπει και σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες οδηγούν σε διάλυση τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργούνται εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο και υπονομεύει περισσότερο τον ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην Ευελπίδων εκδικάζεται η προσφυγή της εταιρείας ΣΤΑ.ΣΥ. για το αν θα κριθεί νόμιμη η απεργία στα ΜΜΜ. Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΜ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή απεργία αναμένεται να εκδοθεί μέχρι αύριο το πρωί. 

Πληροφορίες από την πλευρά των δικηγόρων των εργαζομένων, η πρόεδρος του τμήματός, τους ενημέρωσε ότι η απόφαση είτε θα βγει απόψε το βράδυ είτε αύριο το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται κανονικά η 24ωρη απεργία των ΜΜΜ.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις