Ελλάδα

Απεργία πλοίων: Τι θα ισχύσει για την Τετάρτη 3 Ιουλίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΠΝΟ την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την απεργία πλοίων.

Η απεργία πλοίων που προκήρυξε η ΠΝΟ για τις 3 Ιουλίου 2019 είναι 24ωρη. Τα επιβατηγά οχηματαγωγά θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019 με αυξήσεις.

Σε ανακοίνωσή της για την απεργία στα πλοία, η ΠΝΟ αναφέρει «ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας, οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων».

Ζητεί, επίσης, να στελεχωθούν τα πλοία με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εκτελούμενων δρομολογίων, ενώ αναφέρει ότι σχετικό έγγραφο έχει ήδη γνωστοποιηθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η απεργία θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019 στις 00:01 έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Απεργία πλοίων: Τι λένε οι ακτοπλόοι

«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ).

Οι ακτοπλόοι αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ καλεί την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις του ΣΕΕΝ και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Στην αυριανή 24ωρη των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.). Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρρά: Στον ανακριτή η χήρα του Γιώργου Τράγκα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Το βαρύ κατηγορητήριο
Ήδη ο γιος του Γιώργου Τράγκα, έχει δώσει συναίνεση έτσι ώστε το ποσό των 10.000.000 ευρώ, που αποτελούν τα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, να αποδεσμευτούν - Τι λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός
Μαρία Καρρά / Γιώργος Τράγκας
«Δεν θα απαλλαγείς από εμάς» – Οι απειλές των Κινέζων στον σμήναρχο κατάσκοπο όταν τους είπε ότι θα βγει στη σύνταξη
Τυ έδωσαν μια κάρτα αναλήψεων, η οποία είχε εκδοθεί στο Χονγκ Κονγκ σε όνομα τρίτου - Με αυτή την κάρτα μπορούσε να κάνει αναλήψεις σε οποιοδήποτε ΑΤΜ ανά τον κόσμο
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Νέα κατολίσθηση έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Άρτας – Αμφιλοχίας, αποκομμένη οδικώς η Ήπειρος
Μετά το κλείσιμο της Ιόνιας Οδού λόγω κατολίσθησης και με τη νέα κατολίσθηση, η Ήπειρος έχει ουσιαστικά αποκοπεί στα δύο από την υπόλοιπη Ελλάδα, την ώρα που οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
Κατολίσθηση στην παλιά εθνική οδό Αμφιλοχίας - Άρτας
Ο Παύλος ντε Γκρες απαντά για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος: «Θέλω να προσφέρω στην χώρα μου, πολλά περνούν από το μυαλό μου»
«Είναι στο αίμα μου η πολιτική αλλά δεν είμαι πολιτικός», τόνισε - Τι είπε για τη σχέση του με τη Μαρί Σαντάλ και τα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Παύλος Ντε Γκρες 18