Ελλάδα

Απεργία ΠΝΟ: “Μπαλάκι” οι ευθύνες για τον εγκλωβισμό μαθητών στα Χανιά

Άκαρπη ήταν η συνάντηση εκπροσώπων της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την ώρα που περισσότεροι από 1.500 μαθητές παραμένουν εγκλωβισμένοι στα Χανιά, λόγω της απεργίας. Λίγο μετά τις 15.00, έγινε γνωστή η απόφαση της ΠΝΟ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (8/12).

Μετά τη συγκέντωση που πραγματοποίησαν 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ στον Αγ. Διονύσιο και την πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον κ. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζήτησαν γραπτές διαβεβαιώσεις για να μην συνεχίσουν την απεργία.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 1.500 μαθητές παραμένουν εγκλωβισμένοι στα Χανιά, όπου βρίσκονταν για σχολική εκδρομή.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, κ. Χαλάς, ερωτηθείς για τους μαθητές, τόνισε πως: “Αυτός είναι κοινωνικός αυτοματισμός. Τα παιδιά μπορούν να φύγουν με δυο αεροπλάνα. Τελείωσε το θέμα…!”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος, είπε πως: “Το θέμα της ταλαιπωρίας είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας. Η συνάντηση με τον υπουργό ήταν άκαρπη, αναφορικά με διεκδικήσεις που έχουμε ως στόχο στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί ο υπουργός πριν κλείσει η αξιολόγηση…”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε για τη συνάντηση πως “έγινε χρήσιμη συζήτηση. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν παρενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε τον εγκλωβισμό των μαθητών, αλλά και τους αγρότες. Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα αλλαγής και εξομοίωσης του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών. Οι φήμες που κυκλοφορούν για την αλλαγή του καθεστώτος της φορολογίας τους είναι παντελώς αβάσιμες”.
Διευκρίνισε, δε, πως το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως “έγγραφο διαπραγμάτευσης” με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την “κατάργηση/αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών”, για την κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς.

Η ΠΝΟ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν είμαι γιατρός, έχω κέντρο αισθητικής» λέει ο 40χρονος που φωτογραφίζεται με τη χειρουργική ποδιά επί το έργον
Οι λογαριασμοί του στα social media είναι γεμάτοι με φωτογραφίες του ιδίου, να φοράει την ιατρική πόδια, εντός χειρουργικής αίθουσας και να κάνει μεταμοσχεύσεις μαλλιών
«Δεν είμαι γιατρός, έχω κέντρο αισθητικής» λέει ο 40χρονος που φωτογραφίζεται με τη χειρουργική ποδιά επί το έργον
«Αυτές οι Νύχτες έμειναν»: Η Nova στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός το 31 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας!
Από πλευράς Nova το «παρών» έδωσε η κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media στην τελετή λήξης ενώ η κα. Αγάπη Κεφαλογιάννη, Program Director της Nova παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης
nova
«Θα αποκαλύψω τι κάνεις με τα παιδιά», εκβίαζε ο 22χρονος τον ιδιοκτήτη κάμπινγκ στη Φοινικούντα
«’Έγινε μία βλακεία, δεν ήταν μόνος του, ήταν με κάποιους άλλους, κινήθηκαν εναντίον μου και άρχισα να πυροβολώ στον γάμο του καραγκιόζη’», φέρεται να είπε στον συνεργό του
camping
3