Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Απεργία σήμερα: Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Απεργία σήμερα: Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Το ΠΑΜΕ έκανε, όπως ήταν προγραμματισμένο, την αρχή στις συγκεντρώσεις για την 24ωρη απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Θα ακολουθήσουν οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε τις προσυγκεντρώσεις για την απεργία ενάντια στο εργασιακό από την Κάνιγγος και την Ομόνοια. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω της απεργίας θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συναθροίσεις – συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

10.00: Προπύλαια Συνάθροιση μελών «ΠΑΜΕ».

10.00: Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς). Συνάθροιση μελών «Εργατικού Κέντρου Πειραιά», «Ναυτεργατικών Σωματείων» κ.ά. σωματείων-φορέων. 05.30΄ Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς) & 09.30΄ Έξωθεν Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση) και έξωθεν Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Προσυγκεντρώσεις.

10.00: Πλ. Ηρώων, Ελευσίνα. Συνάθροιση μελών «Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής». Μετά το πέρας της συνάθροισης θα μεταβούν στο κέντρο διανομής της εταιρίας « Metro – My Market» (Π.Ε.Ο. Αθηνών- Θηβών, Μάνδρα).

10.30: Χαυτεία. Συνάθροιση μελών «Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων» «ΣΒΟΕΔ» κ.α.

11.00: Πλ. Κλαυθμώνος. Συνάθροιση μελών «ΑΔΕΔΥ», «ΓΣΕΕ», «ΠΟΕΔΗΝ», «Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης ΚΕΕΡΦΑ» κ.α. φορέων και συλλογικοτήτων, παρουσία Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10.30’ Υπ. Εργασίας Προσυγκέντρωση).

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην σημερινή απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει, όπως υποστηρίζουν, το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας» δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

 Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια:

   -Στην κατάργηση του 8ώρου,

   -Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας,

   -Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας,

   -Στην αποδυνάμωση της απεργίας,

   -Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,

   -Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

ΠΕΝΕΝ: Κανονικά η συμμετοχή στην απεργία – Δεν φεύγουν τα πλοία

Κοινή απόφαση των 12 ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξάρτητα από την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε την Τετάρτη παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις