Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Απεργία στα ΜΜΜ – Πρόεδρος εργαζόμενων ΗΣΑΠ: Ζητά «συγγνώμη» για την αιφνιδιαστική απεργία

Απεργία στα ΜΜΜ – Πρόεδρος εργαζόμενων ΗΣΑΠ: Ζητά «συγγνώμη» για την αιφνιδιαστική  απεργία
InTime

Ο πρόεδρος εργαζόμενων ΗΣΑΠ, Παναγιώτης Κοντογιάννης, με αφορμή την σημερινή (21.09.2022) απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος εργαζόμενων ΗΣΑΠ είπε σχετικά με την απεργία πως την έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και αφορά το νόμο για τις ΔΕΚΟ, τις εταιρείες του υπερταμείου.

«Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το νομοσχέδιο και στις ρυθμίσεις του και για αυτό το λόγο κάνουμε απεργία. Κάναμε κάποιες εταιρείες για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε την κοινωνία, να προσφέρουμε κοινωνικό έργο τέτοιες είναι οι συγκοινωνίες αλλά  είναι και άλλες εταιρείες όπως η ΕΥΔΑΠ και άλλες αυτές οι εταιρείες με αυτό το νόμο χάνουν εντελώς το δημόσιο χαρακτήρα τους, παύουν να είναι εταιρείες κοινής ωφέλειας» ανέφερε.

Συμπλήρωσε πως «μπορεί ο υπουργός οικονομικών να εκποιεί όποιο κομμάτι θέλει από αυτές τις εταιρείες χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, αυτό που βασικά ενοχλεί και πρέπει να ενοχλεί όλη την κοινωνία είναι ότι τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που μπαίνουνε, και ίσως σε κάποιο βαθμό θα πρέπει να μπουν γιατί κάπως πρέπει να λειτουργούν αυτές οι εταιρείες, στερούν από την κοινωνία το κοινωνικό αγαθό , την κοινωνική παροχή.  Δεν μπορεί να έχεις μια κοινωνική πολιτική εφαρμόζοντας κριτήρια ιδιωτών κέρδους».

Όσο για τον λόγο που αναγγέλθηκε η απεργία τόσο αιφνιδιαστικά χθες εξήγησε: «Είναι λάθος, θα έπρεπε να την έχουμε εξαγγείλει νωρίτερα την απεργία απλώς συνέπεσε το Σαββατοκύριακο στο ενδιάμεσο και ίσως φταίει αυτό. Θα έπρεπε να  προετοιμαστεί η κοινωνία, θα έπρεπε να ξέρουν οι άνθρωποι γιατί αφορά όλο τον κόσμο. Καταλαβαίνω πόσο μπορεί να ταλαιπωρηθεί η κοινωνία, ζητάω συγνώμη από τους επιβάτες μας». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις