Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Απεργία στο Μετρό, κίνηση στους δρόμους

Απεργία στο Μετρό

Η απεργία στο Μετρό φέρνει, μοιραία, και δυσκολίες στους δρόμους. Χιλιάδες είναι άλλωστε οι πολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.

24ωρη απεργία στο Μετρό σήμερα Πέμπτη (26.10.2017) και η ζωή χιλιάδων πολιτών θα γίνει… μαρτύριο. Όχι μόνο εκείνων που δεν μπορούν να μετακινηθούν με το συγκεκριμένο μέσο. Κι εκείνων που καθημερινά οδηγούν στους δρόμους της Αθήνας.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, άλλωστε, η κίνηση στους δρόμους ήταν… διαφορετική. Όσοι καθημερινά χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο αναγκαστικά, επέλεξαν άλλο.

Είτε αυτό ήταν το αυτοκίνητό τους, είτε ταξί, είτε τα άλλα μέσα μεταφοράς.

Μετρό απόντος… εγένετο κίνηση

Αυξημένη, σύμφωνα με την Τροχαία, είναι η κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως και Αλεξάνδρας, στον Κηφισό, καθώς και στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Τι λέει η ανακοίνωση για την απεργία

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση για την απεργία στο μετρό: «Η ΣΤΑ.ΣΥ. αντιστέκεται στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων λειτουργίας του μετρό της Αθήνας έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στη μετάβαση στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι με την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη για άμεση κατάργηση της χάρτινης μηνιαίας κάρτας στις αρχές Οκτωβρίου και την αντικατάσταση της από «έξυπνη» κάρτα μέσα σε έναν μήνα έχει δημιουργηθεί χάος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις