Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Απεργία τέλος! Προς αναστολή οι κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Απεργία τέλος! Προς αναστολή οι κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

– Προς αναστολή της απεργίας τους οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
– Είχαν πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη
– Δόθηκαν υποσχέσεις για αλλαγές στο νομοσχέδιο
– «Θα εισηγηθούμε την αναστολή των κινητοποιήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Τέλος στην ταλαιπωρία που περίμενε χιλιάδες ταξιδιώτες αναμένεται να μπει άμεσα καθώς η απεργία που είχαν κηρύξει για τις επόμενες μέρες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και έφερε ματαιώσεις εκατοντάδων πτήσεων οδεύει προς αναστολή μετά την πολύωρη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ, Κωνσταντίνο Λιντζεράκο.

Αφού πήραν διαβεβαιώσεις ότι στο νομοσχέδιο που αφορά στην ΥΠΑ θα υπάρξουν αλλαγές, τα μέλη της Ένωσης δήλωσαν ότι θα προτείνουν στο Δ.Σ. την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα “γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων”.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες από τα ξημερώματα της Κυριακής (09.10.2016) έως τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 23:59 με αποτέλεσμα Aegean και Olympic Air να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις τους σε αυτό το διάστημα από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, εκτός από οκτώ σκέλη πτήσεων που άλλαξαν ώρα αναχώρησης. Μετά όμως τη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και την διοίκηση της ΥΠΑ, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρίες. Συγκεκριμένα μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό) και για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Νωρίτερα, το υπουργείο Τουρισμού είχε απευθύνει έκκληση για αναστολή της απεργίας, αφήνοντας και αιχμές για… έλλειψη αιτημάτων! “Η πραγματοποίηση της  εξαγγελθείσας τετραήμερης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα δεν δικαιολογείται ως προς τη διάρκειά της  και την χρονική περίοδο που αποφασίστηκε  και θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό τουρισμό.

Το Υπουργείο Τουρισμού κάνει έκκληση για την άμεση αναστολή  της απεργίας γιατί τορπιλίζει την εξαιρετική πορεία της τουριστικής κίνησης τον μήνα Οκτώβριο, εγκλωβίζει  χιλιάδες τουρίστες στη χώρα μας, οδηγεί  σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και τουριστικών αφίξεων, φέρνει σε αδιέξοδο τον τουριστικό κλάδο, θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών, δυσφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό και κάνει τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία”, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Αιχμές είχε αφήσει και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αλλά και ο διοικητής της ΥΠΑ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε