Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Απεργία την Πέμπτη για τα Τέμπη: Οι έως τώρα ανακοινώσεις για τα σχολεία

Απεργία την Πέμπτη για τα Τέμπη: Οι έως τώρα ανακοινώσεις για τα σχολεία

Δεν έχει ξεκαθαρίσει 100% το τοπίο σχετικά με τη συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πανελλαδική απεργία για τα Τέμπη που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη (16.3.2023), καθώς η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, αλλά η ΔΟΕ δεν έχει πάρει θέση ως τώρα.

Η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) ξεκαθάρισε χθες (13.3.2023) με ανακοίνωσή της ότι θα συμμετέχει στην μεθαυριανή απεργία για τα Τέμπη. Η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας), όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ως τώρα το ποια θα είναι η στάση της στο θέμα της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΥ.

Η ΟΛΜΕ τόνισε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι τα σχολεία θα είναι μεν ανοιχτά, ωστόσο, θα διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα σε κάθε σχολική μονάδα για το πώς και ποιες ώρες θα λειτουργήσει.

Η ΟΛΜΕ εκπροσωπεί τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι καλούνται μέχρι μία μέρα πριν την απεργία να δηλώσουν εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία. Στη συνέχεια, αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και προσαρμόζεται ανάλογα με το ποιοι καθηγητές συμμετέχουν και δεν συμμετέχουν.

Από την άλλη η ΔΟΕ εκπροσωπεί τους δασκάλους σε δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την στάση της.

Στην προηγούμενη μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 8 Μαρτίου, πάντως, η ΔΟΕ συμμετείχε.

Επίσημη θέση για τι θα γίνει με τα σχολεία όλης της χώρας δεν έχει πάρει ακόμα και το υπουργείο Παιδείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις