Συμβαίνει τώρα:
Χωρίς φανάρια Μεσογείων, Κηφισίας και κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα - Έπεσε η τάση του ρεύματος
Ελλάδα

Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Την προκήρυξη 24ωρης την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αυτή η απεργία έχει ήδη αποκτήσει πανυπαλληλικά–πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει:

«Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

– Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
– Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
– Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μέσω του ΑΣΕΠ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

Κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Καμία αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες» .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύρος: Ανατριχιαστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας της 42χρονης – «Είδα δύο μαχαίρια, το δεξί χέρι του κατηγορούμενου ήταν γεμάτο αίμα»
Το νέο στοιχείο για την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του κατηγορούμενου, ο ρόλος του παιδιού και η σοκαριστική περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα
Η 42χρονη που δολοφονήθηκε στη Σύρο και ο 41χρονος κατηγορούμενος
Κυψέλη: «Το βρέφος πέθανε, το κρύψαμε στην βαλίτσα γιατί φοβηθήκαμε ότι θα μας πάρουν τα υπόλοιπα παιδιά» λέει ο 43χρονος
Σοκάρει η περιγραφή του 43χρονου για την υπόθεση του νεκρού βρέφους - «Τρώγαμε και το παιδί ήταν σε αφασία, είχε πρησμένη κοιλιά, έβγαλε ένα άσπρο υγρό και πέθανε»
Το ζευγάρι που διέμενε στο διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου εντοπίστηκε το δολοφονημένο βρέφος