Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Απεργία των ναυτεργατών την Πέμπτη ενάντια στις «13 ώρες δουλειάς τη μέρα»

Απεργία των ναυτεργατών την Πέμπτη ενάντια στις «13 ώρες δουλειάς τη μέρα»

Σε απεργία κατέρχονται και οι ναυτεργάτες την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου. Αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο που «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα».

Απεργία κήρυξαν οι ναυτεργάτες μεθαύριο Πέμπτη (21.09.2023) με αφορμή την προώθηση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την εργασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις