Ελλάδα

Απεργία των ναυτεργατών την Πέμπτη ενάντια στις «13 ώρες δουλειάς τη μέρα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε απεργία κατέρχονται και οι ναυτεργάτες την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου. Αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο που «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα».

Απεργία κήρυξαν οι ναυτεργάτες μεθαύριο Πέμπτη (21.09.2023) με αφορμή την προώθηση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την εργασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ερρίκος Πετιλόν: Οι έρωτες με την Ούρσουλα Άντρες και την πριγκίπισσα Στεφανί, η οικονομική καταστροφή και η φυλάκιση στο Μαϊάμι για ναρκωτικά
Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η φωτογράφος Καλλιόπη τον εντόπισε στο νησί και του πρότεινε φωτογράφιση για την ιταλική Vogue
Ο Ερρίκος Πετιλόν 6
Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Τα τέσσερα δίκτυα, ο ταμίας, η λαντζέρισα και ο ντελιβεράς – 12 «αχυράνθρωποι» ήταν νεκροί
Οι πληροφορίες από τη δικογραφία που συμπληρώνεται μέρα με τη μέρα αναφέρουν πως οι 917 εταιρείες που ελέγχονται στην υπόθεση άφησαν φέσι στο δημόσιο ύψους 206.269.437 ευρώ
Συλληφθέντες κυκλώματος με τους αχυρανθρώπους 60