Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Απίστευτη πρωτοβουλία από Δήμο της Αττικής: Έδωσαν χρώμα και ζωή στους κάδους απορριμάτων

Απίστευτη πρωτοβουλία από Δήμο της Αττικής: Έδωσαν χρώμα και ζωή στους κάδους απορριμάτων

Μία απίστευτη πρωτοβουλία από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και ομάδα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αττικής.

Μία ακόμη απίστευτη πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής έδωσε… χρώμα και ζωή στους κάδους αποκομιδής απορριμάτων που θα “στολίζουν” από τις επόμενες μέρες τις γειτονιές της πόλης. Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και ομάδα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με τη βοήθεια και συνδρομή και απλών δημοτών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας δημιούργησαν πραγματικά έργα τέχνης με την τεχνική «γκράφιτι».

Για να πάρετε μια ιδέα. Εικόνες από το ξεκίνημα. Οι κάδοι-πίνακες σε λίγες μέρες στις γειτονιές σας!

Δημοσιεύτηκε από ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ στις Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020

Η ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία επέτρεψε στους καλλιτέχνες να μετατρέψουν σε καμβά την γκρίζα, μεταλλική επιφάνεια των καινούριων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων που παρέλαβε ο Δήμος Αγίς Βαρβάρας, οι οποίοι πήραν ζωή από τα τα χέρια φοιτητών αλλά και δημοτών που πήραν μέρος σε αυτή τη γιορτή και συνέβαλλαν στην μεταμόρφωση των κάδων απορριμάτων σε αντικείμενα εικαστικής παρέμβασης στην πόλη.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Νίκος Βουρλιώτης, σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: “Οι νέοι κάδοι στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας «ζωντανεύουν» με τις ιδέες των μαθητών του Εικαστικού Κέντρου Τεχνών, φοιτητές του ΠΑΔΑ κι απλούς μαθητές ή φίλους της τέχνης, μεταλλάσσοντας σε μικρά έργα τέχνης αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής.  Δίνουμε νότες γεμάτες χρώμα, χαμόγελο και χαρά στον «γκρίζο» καμβά των κάδων, γιατί πιστεύουμε ότι η κάθε μέρα μας είναι ξεχωριστή και θέλουμε να την ζούμε έντονα”.

Οι νέοι κάδοι στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας «ζωντανεύουν» με τις ιδέες των μαθητών του Εικαστικού Κέντρου Τεχνών, φοιτητές…

Gepostet von NIKOS "NIVO" VOURLIOTIS am Samstag, 13. Juni 2020

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις