Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Απίστευτο! Θα έδιναν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα!

Απίστευτο! Θα έδιναν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα!

Μοιάζει απίστευτο αλλά φαίνεται πως είναι… πέρα για πέρα αληθινό.
Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα!
Αιτία ο νόμος Κατρούγκαλου που δεν ορίζει πλαφόν.
Πυρά Βρούτση κατά Αχτσιόγλου: Το ήξεραν πέντε μήνες και αδιαφόρησαν.
“Έχουν ήδη δοθεί κάποιες τέτοιες συντάξεις”.

Θα μπορούσε ένας συνταξιούχος να παίρνει σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα;

Η απάντηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν της Κυριακής αλλά και με επιβεβαίωση από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση είναι… ναι. Γιατί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έθετε ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης.

Έτσι, οι υπάλληλοι των τμημάτων απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ βρέθηκαν μπροστά σε περιπτώσεις που τα ποσά προκαλούν ζάλη!

Πρόκειται για λίγες περιπτώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους που προέρχονται από τις ΔΕΚΟ. Γι’ αυτούς είχαν βγει συντάξεις που ξεκινούν από 8.000 ευρώ το μήνα και έφταναν μέχρι τις 23.900 ευρώ, όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Κάποιες τέτοιες υψηλές συντάξεις έχουν ήδη δοθεί, είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία για την έκδοση αυτών των συντάξεων έως ότου να αποφασιστεί τι θα γίνει. Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, με εντολή του Γ. Βρούτση, η γενική διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης έστειλε κατεπείγον email προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ και ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων για υψηλές συντάξεις.

Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000€, 12.000€, 15.000€, 18.000€, 20.000€, 24.000 ευρώ το μήνα. Τις ζήτησα και τις έχω στα χέρια μου“, είπε ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας “δεν κοίταξα αν είναι νόμιμες ή μη. Πρέπει να το κάνω. Αλλά ηθικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τέτοια απόφαση. Δεν νοείται υπουργός Εργασίας να εκδώσει αποφάσεις συνταξιοδοτικές“.

Κατά τον Γιάννη Βρούτση, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας “γνώριζε το θέμα μήνες τώρα και αδιαφόρησε πλήρως. Εγώ το έμαθα τώρα, εγώ αιφνιδιάστηκα. Είχαν γίνει οι υπολογισμοί. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποιες έχουν ήδη δοθεί“.

Προανήγγειλε αλλαγή του νόμου και τόνισε πως ήδη έχει συσταθεί επιστημονική ομάδα και το υπουργείο επεξεργάζεται κατεπείγουσα νομοθετική παρέμβαση.

Δείτε τι είπε ο Γιάννης Βρούτσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις