weather-icon °C AΘΗΝΑ

Από αυτό τον Σεπτέμβρη σχολείο και gadget πάνε μαζί!

Από αυτό τον Σεπτέμβρη σχολείο και gadget πάνε μαζί!

Γι’ αυτό, τώρα που θα ετοιμάζεστε για τα ψώνια της νέας χρονιάς, τα απαραίτητα gadgets για το γραφείο κάθε μαθητή δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας. Ποια είναι αυτά; Πάμε να τα δούμε στο άρθρο αυτό.

Υπολογιστής

Ένας υπολογιστής πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Είτε πρέπει να αναζητήσει πληροφορίες στο ίντερνετ ή να γράψει κάποια εργασία για το σχολείο, το PC είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για κάθε μαθητή. Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντήσεις είναι αν χρειάζεστε σταθερό ή φορητό υπολογιστή. Αν ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται μόνο από το παιδί, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν σταθερό υπολογιστή. Ένα desktop PC προσφέρει συνήθως καλύτερες επιδόσεις, ενώ, μελλοντικά, μπορεί να γίνει πολύ ευκολότερα και κάποια αναβάθμιση. Αν όμως ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη της οικογένειας, τότε υπάρχει η πιθανότητα, ή και η ανάγκη, να μετακινείται. Σε αυτή την περίπτωση το laptop είναι μονόδρομος.

«Έξυπνο ρολόι»

Τα wearables έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας οπότε οι μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας αναζητούν συχνά «έξυπνα» ρολόγια τα οποία τους βοηθούν από το να τραβήξουν φωτογραφίες και να μετρήσουν τα βήματα που κάνουν σε μία ημέρα μέχρι το πιο απλό, όπως το να παίζουν παιχνίδια. Για παράδειγμα το  Kidizoom® Smart Watch DX2 από την Vtech διαθέτει δύο κάμερες που επιτρέπουν στο παιδί σου να “συλλάβει” τα πάντα, από βίντεο δράσης μέχρι selfies! Επίσης, του επιτρέπει να παίξει παιχνίδια, να μάθει την ώρα και να προσθέσει πρόσωπα στην οθόνη του ρολογιού! Διαθέτει διασκεδαστικά εφέ φωτογραφίας, πλαίσια και φίλτρα ώστε το παιδί να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο εύκολα μόνο με ένα πάτημα!

Tablet / Smartphone

Τις ώρες που το παιδί έχει τελειώσει με τα διαβάσματά του, ένα παιδί είναι φυσιολογικό να θέλει να γεμίσει το χρόνο του με κάτι άλλο πέρα από τα σχολικές του υποχρεώσεις. Είτε αυτό είναι η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube ή η συνομιλία με φίλους, ένα tablet ή ένα smartphone μπορεί να καλύψει αυτή την ανάγκη. Για ένα μικρότερης ηλικίας παιδί ένα tablet με Wi-Fi είναι η πιο συνετή επιλογή. Με αυτό, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet, να παίξει παιχνίδια και να δει βίντεο, αλλά, απουσιάζει η υποστήριξη SIM και επικοινωνίας. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, όμως, η κοινωνικοποίηση και η παρέα περνάει μέσα και από το smartphone. Γι’ αυτό και σίγουρα χρειάζονται τη δική τους συσκευή με το δικό τους αριθμό. Ό,τι από τα δύο και αν επιλέξετε πάντως, τόσο το tablet  όσο και το smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για σχολικές υποχρεώσεις, αν τα παιδιά χρειάζεται να αναζητήσουν πληροφορίες στο ίντερνετ.

Πολυμηχάνημα

Οι εργασίες που θα γράψει ένας μαθητής στον υπολογιστή πρέπει και να εκτυπωθούν. Για να μην ψάχνετε κάθε φορά βιβλιοπωλείο, εξοπλίστε το σπίτι με ένα πολυμηχάνημα, για να μπορείτε να εκτυπώνετε ότι χρειαστεί για το σχολείο. Για μεγαλύτερη ευκολία, επιλέξτε μία συσκευή με συνδεσιμότητα Wi-Fi για να εκτυπώνετε από όποιο σημείο του σπιτιού θέλετε και μέσα από όλες τις συσκευές σας. Με ένα πολυμηχάνημα θα μπορείτε και να σκανάρετε κάτι αν αυτό χρειαστεί.

USB stick/ σκληρός δίσκος

Εκτός από την εκτύπωση, μπορεί οι εργασίες να πρέπει να πάνε στο σχολείο και σε ψηφιακή μορφή. Φρόντισε να υπάρχει διαθέσιμο ένα στικάκι ή σκληρός δίσκος όποτε χρειαστεί να μεταφερθούν αρχεία από το σπίτι στο σχολείο ή το αντίστροφο. Τα αρχεία κειμένου ή οι παρουσιάσεις καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, οπότε ακόμα και το πιο μικρό σε χωρητικότητα στικάκι μπορεί να σας καλύψει. Αν όμως θα θέλατε να περάσετε σε αυτό διάφορες φωτογραφίες ή βίντεο, τότε καλό θα είναι να επιλέξετε ένα σκληρό δίσκο που να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 32GB.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι κομμάτι της καθημερινότητας όλων, και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. Τώρα που θα αρχίσουν τα σχολεία πρέπει και αυτά να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, κάτι που σημαίνει πως χρειάζονται τα δικά τους gadget. Εξόπλισέ τα λοιπόν με τα σωστά εργαλεία για να έχουν μία επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Και μην ξεχνάτε ότι όσο πιο γρήγορα οργανωθείτε, τόσο μεγαλύτερο άγχος θα γλυτώσετε. Με μία επίσκεψη στα καταστήματα Public μπορείτε να βρείτε όσα χρειάζεστε για τη νέα χρονιά ώστε να περιμένετε με ανυπομονησία το πρώτο κουδούνι ενώ με αγορές σχολικών άνω των 50€, κερδίζετε 20% Επιστροφή σε προϊόντα τεχνολογίας Φέτος λοιπόν για όλα τα σχολικά εμπιστευτείτε το Public με διαφορά!

#TAGS MM