Ελλάδα

Από την Ελευσίνα στο Υπ.Οικονομικών εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Ελευσίνας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα έξω από το Υπ.Οικονομικών το οποίο φρουρούσαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 και αυτό που ζητουν οι εργαζόμενοι είναι να διασφαλιστεί οτι το δημόσιο θα εξασφαλίσει δουλειές για τα ναυπηγεία ώστε να συνεχίσουν  να λειτουργούν.

Οι εργαζόμενοι αρχικά ζητούσαν να δουν τον Υπουργό Οικονομικών, ομως επειδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σε σύσκεψη με το χαμηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόϊκας, έγιναν δεκτοί από τον Διευθυντή του Υπουργείου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μάθουν τι γίνεται με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και τον Χρυσοχοϊδη για την ναυπήγηση πλοίων για την άγονη γραμμή, αλλά δεν έχουν την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών. Επίσης έθεσαν το θέμα πως έχουν ήδη ναυπηγήσει πλοία για το πολεμικό ναυτικό κόστους 500.000 ευρώ για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί.

Ο κύριος Γουβάλας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως άμεσα θα καταβληθούν 250.000 ευρώ στην εταιρεία προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας. Απέφυγε όμως να δεσμευτεί για το κονδύλι των 10 εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πετράλωνα: Νέα ερωτήματα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – «Ήμουν τυχερός που δεν πήγα εκείνη την ημέρα στην αποθήκη με τα εργαλεία μου που είχα εκεί»
Ο ενοικιαστής της αποθήκης λέει ότι είχε καταλάβει εδώ και μέρες πως κάτι δεν πήγαινε καλά και αναρωτιέται γιατί δεν σταμάτησαν οι εργασίες όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια
Ενοικιαστής της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα