Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Από τον Κολωνό στο Παίδων σε 4 λεπτά για να σωθεί ένα παιδί – Βίντεο μέσα από περιπολικό

Από τον Κολωνό στο Παίδων σε 4 λεπτά για να σωθεί ένα παιδί - Βίντεο μέσα από περιπολικό
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Viral έγινε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικοί προσπαθούν να σώσουν ένα παιδί 2 χρονών, ανοίγοντας στα δύο τους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Αθήνας, ώστε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάσει από τον Κολωνό μέχρι το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μέσα σε μόλις 4 λεπτά!

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από τους λογαριασμούς της Άμεσης Δράσης και σε αυτό καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες του περιπολικού και του ασθενοφόρου, με τη συνοδεία μοτοσυκλετιστών, για να φτάσουν εγκαίρως στο Νοσοκομείο Παίδων, αφού το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε τις στιγμές, λέγοντας: «Ενημερώθηκα από τη σύζυγό μου πως το παιδί δεν αναπνέει, έχει γίνει μπλε και έχει χάσει την επαφή με το περιβάλλον». Όταν κάλεσε το ΕΚΑΒ και το 100, στήθηκε μια γέφυρα ζωής, την οποία διέσχισαν οι δυνάμεις ασφαλείας σε λιγότερο από 10 λεπτά, φτάνοντας και σε ταχύτητες των 180-200 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι γιατροί ανέλαβαν το παιδί και το συνέφεραν, με τον πατέρα του να δηλώνει: «Το να περνάς την Αλεξάνδρας σε μποτιλιαρισμένο δρόμο με 180-200 χιλιόμετρα την ώρα, προφανώς ρισκάρεις τη ζωή σου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπολόγιζαν τη ζωή τους. Ρίσκαραν για να σώσουν το παιδί μου. Αυτό λέγεται ανθρωπιά».

Όλα αυτά, έγιναν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης και στο βίντεο, που είναι μέσα από το περιπολικό της Άμεσης Δράσης, ακούγονται οι επικοινωνίες μεταξύ των αστυνομικών και του κέντρου, την ώρα που προσπαθούν να φτάσουν εγκαίρως στο νοσοκομείο, διότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο για τη ζωή του παιδιού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις