Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απόφαση – ανατροπή για συμβασιούχους σε δήμους

Απόφαση – ανατροπή για συμβασιούχους σε δήμους

Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνει συμβασιούχους καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας, που έχουν συμμετάσχει στην προκήρυξη 3Κ/2018, αλλά δεν περιλήφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες.

Με την απόφαση το δικαστήριο διατάσσει το Δήμο Καλλιθέας να συνεχίσει να απασχολεί τους συμβασιούχους μέχρι την οριστική απόφαση της αγωγής που έχουν ασκήσει.

Το πρωτοφανές της συγκεκριμένης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, είναι ότι προσδιορίζει ως χρόνο λήξης της ισχύος της, όχι την έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018, αλλά την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν ασκήσει.

Με απλά λόγια, εξασφαλίζει στους συγκεκριμένους εργαζόμενους όχι δύο με τρεις μήνες επιπλέον παραμονή στην εργασία (δεδομένου ότι οι οριστικοί πίνακες εκτιμάται ότι θα εκδοθούν προς το τέλος του χρόνου), αλλά τουλάχιστον ενάμιση με δύο χρόνια εργασίας και αυτό μάλιστα ανεξαρτήτως του αν οι εν λόγω εργαζόμενοι θα περιληφθούν ή όχι στους οριστικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ!

Πηγή: epoli

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις