Ελλάδα

Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης της 17Ν – Καταδικασμένος και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Υπό όρους αποφυλακίστηκε την Πέμπτη, 29.07.2021, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοέμβρη από το 1987 μέχρι και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης το 2002.

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23 χρόνια, μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ενώ σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο ίδιος και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε συμμετάσχει και σε μια σειρά άλλων κακουργηματικών ενεργειών της 17Ν και ήταν γνωστός ως «Χάρης» ή «Τάκης».

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα και παρόλο που στην αρχή τηρούσε σκληρή στάση και δεν απολογούνταν, στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη.

Στην απολογία του, δε, είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε τονίσει τότε.

Ηρακλής Κωστάρης

Από το 2017, όταν συμπλήρωσε τις νόμιμες προϋποθέσεις για ύφ’ όρον απόλυση, είχε υποβάλει σειρά αιτήσεων οι οποίες απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια έπαιρνε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ έπαιρνε και εκπαιδευτικές άδειες, καθώς σπούδαζε Πληροφορική.

Τέλος, σημειώνεται πως πριν την αποφυλάκισή του, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών των φυλακών Κορυδαλλού.

Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5