Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αποφυλακίστηκε ο πρώην σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη για το χρυσό ριφιφί στις θυρίδες του Ψυχικού

ριφιφί θυρίδες Ψυχικό τράπεζα

Αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για το ριφιφί των θυρίδων της τράπεζας του Ψυχικού, Βασίλης Γκουρούσης.  

Το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο 59χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος κρατούνταν στις φυλακές Τρικάλων επί 14 μήνες, έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να αφεθεί τελικά ελεύθερος χθες. 

«Η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε με τους όρους της παρουσίας του σε αστυνομικό τμήμα, και την μη έξοδό του από την χώρα» ξεκαθαρίζει μιλώντας στο newsit,.gr ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισής του Αντώνης Βουλγαράκης.

Ο πρώην σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές για την κλοπή – μαμούθ που έγινε σε θυρίδες κοσμικών τον Νοέμβριο του 2020, με λεία μετρητά και τιμαλφή αξίας 5.000.000 ευρώ.  

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Μάλιστα αμφισβήτησε τα στοιχεία και την έρευνα των αστυνομικών αρχών. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βασίλη Γκουρούση:

«Ο εντολέας μας κ. Γκουρούσης Βασίλειος με σύμφωνη γνώμη της κας. Εισαγγελέως και Διάταξη του -επί μακρόν και ενδελεχώς χειριζόμενου την κύρια ανάκριση- κου Ανακριτή οδηγήθηκε στην ελευθερία, γενομένης δεκτής επί της ουσίας της αιτήσεως αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης και των περιεχόμενων σε αυτήν ισχυρισμών της υπεράσπισης. Παρά την επί 4,5 μήνες παρακολούθηση του εντολέα μας μέχρι την προσαγωγή του και την παραπομπή του ενώπιον του κου Ανακριτή τον Μάρτιο του 2021, αλλά και την επί 14 μήνες κύρια ανάκριση ουδέν επιβαρυντικό στοιχείο προέκυψε από οιαδήποτε έρευνα που έλαβε χώρα. Αντιθέτως, το μοναδικό στοιχείο ενδείξεως εμπλοκής του εντολέα μας, και δη η ύπαρξη ενός ελάχιστου μικτού δείγματος βιολογικού υλικού εντός μίας θυρίδας, αποδυναμώθηκε από τα νεώτερα στοιχεία αλλά και τα εργαστηριακά δεδομένα που αναδείχθηκαν και προσκομίστηκαν με επιμέλεια της υπεράσπισης, αποδεχόμενου -στην ανακριτική διάταξη- του ενδεχόμενου της τυχαίας μεταφοράς βιολογικού υλικού, όπως η υπεράσπιση από κοινού με τον Τεχνικό μας Σύμβουλο-Γενετιστή δρα. Γεώργιο Φιτσιαλο από την πρώτη στιγμή απολύτως επιστημονικά τεκμηριωμένα με συνέπεια υποστήριξε και απέδειξε. Η προσπάθεια της υπερασπίσεως θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απαλλαγή του εντολέα μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφανθεί επί της υποθέσεως αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που ευρίσκονται εντός της δικογραφίας». 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις