Ελλάδα

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” τον Αύγουστο

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, "Ελευθέριος Βενιζέλος", τον Αύγουστο, αφού για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 3 εκατ. επιβάτες, μέσα σε έναν μήνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ο μήνας Αύγουστος έκλεισε με 3,04 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 5,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η επιβατική κίνηση εξωτερικού ανέβηκε κατά 8,1% ξεπερνώντας τους 2,12 εκατ. επιβάτες για δεύτερη συνεχόμενη φορά δημιουργώντας ακόμα ένα νέο ρεκόρ. Αντιθέτως, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η κίνηση επιβατών εσωτερικού σημείωσε μικρή πτώση κατά 1,1%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 17,28 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,7%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 2,2% και 8,8% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 ανήλθε σε 154.311 καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 5,3 %. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 7,7% και 3,6 αντίστοιχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η μεγάλη ανατροπή των δεδομένων στο θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Η κάμερα και οι μαρτυρίες που «φωτίζουν» τις τελευταίες στιγμές του αξέχαστου καλλιτέχνη
Στην Ασφάλεια Αθηνών οι δύο γιατροί μετά τη σύλληψή τους - Το «χρυσό» πελατολόγιο του «ιατρείου των πλουσίων» στα χέρια των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDPPHOTO 37
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ζούσε, του χορηγήσαμε οξυγόνο» - Τι λέει ο διασώστης που εντόπισε τον τραγουδιστή μέσα στην κλινική
«Οι δύο γιατροί μας είπαν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης πήγε για μια θεραπεία και πριν ξεκινήσει υπέστη καρδιακή ανακοπή και ότι ξεκινήσανε να κάνουν και αυτοί προσπάθειες αναζωογόνησης» λέει ο διασώστης που μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ελπίς
Γιώργος Μαζωνάκης
7