Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποκάλυψη Newsit.gr: Εκτεθειμένοι σε κοινή θέα οι φάκελοι της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου στην Ευελπίδων

Αποκάλυψη Newsit.gr: Εκτεθειμένοι σε κοινή θέα οι φάκελοι της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου στην Ευελπίδων

Δεκάδες φάκελοι που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κι αφορούν τις εντολές των δικαστικών αρχών προκειμένου να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις ατόμων που εμπλέκονται σε ποινικές και μη υποθέσεις,βρίσκονται εκτεθειμένοι και χωρίς φύλαξη σε κτίριο της σχολής Ευελπίδων.

Όπως βλέπετε και στο οπτικό υλικό που σας παρουσιάζει το newsit.gr δεκάδες φάκελοι με τις αιτήσεις και τα στοιχεία από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων είναι στοιβαγμένοι σε μια ντουλάπα, ενός χώρου των δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων.

Κάποια από τα έγγραφα είναι τοποθετημένα εκτός ντουλάπας ή οποία όχι μόνο δεν είναι κλειδωμένη άλλα κι εύκολα προσβάσιμη σε πολλά άτομα που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα.

Ο χώρος όπως θα δείτε και στις εικόνες του newsit.gr βρίσκεται δίπλα από κεντρικό διάδρομο του κτιρίου,ενώ η πόρτα δεν είναι κλειδωμένη με αποτέλεσμα, ο καθένας να μπορέσει να εισέλθει σε αυτόν.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών με παρέμβασή της στο Live News υποστηρίζει πως ο χώρος φυλάσσεται κανονικά και δεν είναι εκτεθειμένος.

Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις