Site icon NewsIT

Αποκάλυψη Μόσιαλου: Για δεύτερη φορά σταμάτησαν οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca

09.09.2020 | 22:01
Αποκάλυψη Μόσιαλου: Για δεύτερη φορά σταμάτησαν οι δοκιμές του εμβολίου της  AstraZeneca

A syringe with a vaccine is seen ahead of trials by volunteers testing for the coronavirus disease (COVID-19), and taking part in the country's human clinical trial for potential vaccines at the Wits RHI Shandukani Research Centre in Johannesburg, South Africa, August 27, 2020. Picture taken August 27, 2020. REUTERS/Siphiwe Sibeko

Η είδηση ότι η AstraZeneca διέκοψε τις δοκιμές για το εμβόλιο του κορονοϊού προκάλεσε παγκόσμιο σοκ με τον Ηλία Μόσιαλο να παραθέτει τα νεότερα στοιχεία.

Οπως τονίζει ο κ. Μόσιαλος οι δοκιμές του εμβολίου είχαν σταματήσει και τον Ιούλιο, καθώς ένας εθελοντής παρουσίασε συμπτώματα νευρολογικής φύσεως και αποδείχθηκε ότι τελικά είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος:

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής, Pascal Soriot, δήλωσε πως η αναστολή προκλήθηκε από τις παρενέργειες του εμβολίου Covid-19 σε μια γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο που εμφάνισε νευρολογικά συμπτώματα που θύμιζαν εγκάρσια μυελίτιδα. Η διάγνωση της γυναίκας δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά βελτιώνεται και πιθανότατα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη, δήλωσε ο Soriot.

Ο Soriot επιβεβαίωσε επίσης ότι η κλινική δοκιμή σταμάτησε μια φορά τον Ιούλιο μετά από έναν συμμετέχοντα που παρουσίασε συμπτώματα νευρολογικής φύσεως. Μετά από περαιτέρω εξέταση, εκείνος ο συμμετέχων διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, που θεωρείται ότι δεν σχετίζεται με τη θεραπεία του εμβολίου Covid-19.

Μέχρι σήμερα, οι δημόσιες δηλώσεις της AstraZeneca σχετικά με την παύση ήταν αραιές σε λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει δημοσίως ότι είναι η δεύτερη φορά που οι δοκιμές της σταμάτησαν να διερευνήσουν συμβάντα υγείας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η εταιρεία επίσης εξέδωσε δήλωση, πως θα καθοδηγηθεί από μια επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για να καθορίσει πότε θα γίνει άρση της διακοπής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version